Tu ce faci cu viața ta?

1
207

 În fiecare zi citim și auzim zeci de știri și informații negative. Titluri mari în ziare, jurnale sufocate la televizor doar cu imagini devastatoare. De multe ori, conform unor teorii ale efectelor mass media, următoarea întrebare este: noi când urmăm?

Mergem pe stradă cu frică, cum că cineva va veni de undeva și ne va face ceva. Urcăm în mașină cu gândul că ceva rău se va întâmpla. ”Mergi mai încet, Costele, doar nu auzi câte accidente se produc în fiecare zi?”

Și e adevărat. Tineri la 20 de ani își pierd viața în accidente din cauza unor dorințe de a atinge 180 km/h, după nopți în club irosite de multă băutură. Ne pierdem viețile doar pentru a-i impresiona pe cei de lângă noi. Ne riscăm viața doar pentru un filmuleț pe internet care, probabil, ne va impresiona cu un număr de câteva sute de like-uri și comentarii care ne confirmă curajul de care am dat dovadă.

Așteptăm și facem orice pentru aprecierea celorlalți, pentru susținerea lor mai mult la nivel psihic, nicicum într-o formă concretă, doar de context. Căci odată cu trecerea zilei, nimeni nu își mai aduce aminte de noi. Apar alte filmulețe, alte accidente, alți oameni.

Când ajungi la o vârstă și te uiți în spate, ce ai făcut cu viața ta?  Dacă ai peste 20 de ani înseamnă aproape 8000 de zile trăite. Din care –  ce ai învățat? Ce lași în urmă dacă mâine nu vei mai fi?

Știu, sună bizar, deloc motivațional. Dar este cât se poate de realist, cât se poate de normal, numai că, uneori, negăm realitatea doar pentru a ne mai juca puțin, încă puțin, cu timpul ce ne-a fost dat.

Unii ar da orice pentru încă un an din viața lor, alții îl irosesc în fața calculatorului și în cele mai scumpe cafenele. Sunt oameni care și-au petrecut o viață în spital, alții și-o trăiesc murdărindu-și sufletul cu țigări care nu au niciun folos, ci sunt un pretext, de a arăta bine, de a nu fi marginalizat, de a fi băgat în seamă.

Și mai trece un an, un revelion plin de bucate și fel și fel de băuturi excentrice. După beția cruntă te apuci să îți faci liste pentru noul an. Te apuci de învățat germană, de mers la înot, de cântat la vioară. De câte ori te-ai mințit până acum?

Am sute de liste aruncate peste tot. Până nu te oprești din confortul în care te învârți acum, nu vei reuși să faci nimic.

Începutul va fi greu mereu. Nu lăsa zilele să treacă pe lângă tine, iar la 25 de ani să trăiești cu regrete. Este cel mai crunt și dur sentiment. Se spune că cel mai mare dușman al tău este cel pe care îl vezi în oglindă în fiecare dimineață. Nu îl lăsa să te urmărească cu greșelile din trecut, cu iluzii și cu regrete.

Viața este mult prea frumoasă ca noi să o pierdem pe lucruri de nimic, pe ”trăiește clipa”, căci ar putea fi ultima.

Folosește-ți creierul, face minuni!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ