Acasa » Dezvoltare personală » Creativitate » Creativ sau nu?

Creativ sau nu?

Creativ sau nu?Într-o societate în care nu se pune neapărat accentul pe creativitatea fiecărei persoane ci mai degrabă pe conformism, trebuie să învăţăm să ne exprimam părerile, opiniile, şi să găsim metode noi şi originale de rezolvare a problemelor cu care ne confruntăm.

Creativitatea este un proces mental și social care implică generarea unor idei sau concepte noi, sau noi asocieri ale minții creative între idei sau concepte existente.

Cum arată o persoană creativă?

– În primul rând, o persoană creativă este o persoană independentă, care tinde să fie nonconformistă în gândire şi se lasa foarte greu influenţată de ceilalti.

– Creativul nu se lasă descurajat de feedback-ul negativ pe care îl primeşte

– Principala caracteristica a unei persoane creative este imaginaţia, care se dezvoltă prin multă muncă

– Persoanele creative sunt originale, întotdeauna văd mai multe modalităţi de rezolvare a problemelor. Întotdeauna folosesc materialele şi cunostiinţele de care dispun pentru a face faţă unor situaţii noi.

Cum să îţi sporeşti creativitatea?

Fiecare dintre noi este creativ într-o măsură mai mare sau mai mică. Unii dintre noi materializăm ideile creative pe care le avem, alţii nu. Pentru sporirea creativităţii, poţi folosi una din următoarele sfaturi:

Reţine ideile

Primul pas care te ajută la dezvoltarea creativităţii este notarea ideilor care îţi vin. Poate pe moment ţi se va părea că ideea respectivă nu este foarte logică. Nu contează! Ia un carneţel şi scrie-o în el. Citeşte-o mai târziu şi vezi în ce masură poate fi pusă în practică.

Caută provocări

  • Este greu să îţi exprimi creativitatea când trăieşti în rutină. Nu te gândi că ceea ce faci nu va fi pe placul celor din jur deoarece oricum nu poţi să fii pe placul tuturor. Ideea e că tu trebuie să fii fericit de felul în care eşti şi de modul în care acţionezi în diferite situaţii. Feedback-ul primit de la ceilalti nu te poate ajuta întotdeauna iar uneori e mai bine sa faci ceea ce crezi tu că e adecvat.
  • Nu trebuie să îţi fie teamă de eşec deoarece este şi el benefic. Cum altfel ai putea învăţa anumite lucruri dacă nu din propriile greşeli?

Lărgeşte-ţi sfera de cunostiinţe

  • Pentru sporirea creativitatii e bine să ieşi din cand în când din principalul tău subiect de interes şi să cauţi altele noi. Vei dobândi noi cunostiinţe care te vor ajuta să faci faţă într-un mod diferit situaţiilor cu care te vei confrunta.
  • Nu-ţi fie teamă să pui întrebari atunci când nu înţelegi ceva. Nu ai nimic de pierdut, ba chiar vei avea doar de câştigat.

Creativitatea este o floare atăt de delicată, încât elogiul o face să înflorească, în timp ce descurajarea o înăbuşă adesea, chiar înainte ca ea să se poată transforma în floare. ( Thomas Carlyle)

Ignoră „trendurile”!

Doar pentru simplul motiv ca 1 milion de oameni acţionează într-un anumit fel atunci când sunt puşi în faţa unei anumite probleme, nu înseamnă ca doar ei au dreptate şi că trebuie să o rezolvi în acelaşi fel. Chiar şi cele mai simple problemele pot fi rezolvate prin mai multe variante. Nu ai de unde să ştii că soluţia ta e una greşită până nu o testezi.

Nu uita! Creativitatea este cea care face diferenţa dintre un lider şi cei care îl urmează! Tu cât de creativ eşti?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!