Acasa » Dezvoltare personală » Managementul banilor » Cum să economisesti bani lunar la facturile de întreținere

Cum să economisesti bani lunar la facturile de întreținere

Facturile lunare sunt un cost constant al familiei și ele cresc odată cu venirea iernii. Lumină electrică mai multă, căldură zilnică, apă fierbinte pentru un duș când vii înghețat de afară, toate acestea se adună într-o sumă considerabilă la final de lună.

Și la ele se mai adaugă telefonul, internetul, cablul TV și alte facturi. Facturile lunare sunt una din cele mai mari cheltuieli ale familiei.

Cheltuielile acestea pot fi reduse cu puțină istețime. Nu spune nimeni că trebuie să plătești cablu TV și telefon de la companii diferite, doar pentru că atunci când ai încheiat contractul ți s-a părut că fiecare dintre ele are o ofertă excepțională. E mai bine să cumperi un singur pachet de la un singur furnizor, prețul total este mai mic.

Iată cum mai pot fi reduse facturile la utilități.

Scoate din priză ce nu folosești

Televizorul, telefonul pus la încărcat peste noapte, calculatorul, tableta sau cuptorul cu microunde, scoate-le din priză pe toate. Lasă frigiderul, din motive lesne de înțeles. E un mod testat de a consuma mai puțină energie. Toate cele de mai sus trebuie închise sau scoase din priză, nu lăsate pe stand by.

Încarcă complet mașina de spălat

Folosește mașina de spălat vase sau rufe cu încărcătura completă. Aceste electrocasnice își fac treaba cel mai bine când sunt complet încărcate și consumă mai puțină apă.

Folosește numai becuri economice

Becurile certificate, fluorescente, economisesc bani la factura. Înlocuiește toate becurile din casă cu becuri de tip Compact Fluorescent (CFL) și Light Emitting Diode (LED), care sunt durabile. În plus, au și diverse tipuri de lumină, mai caldă sau mai rece, în funcție de preferințe, și emit mai puțină căldură.

Menține instalațiile sanitare în stare perfectă

Un robinet care picură îți încarcă factura plătită pentru apă. Verifică din timp să nu fie țevi sparte în spatele toaletei sau sub chivetă. Chiar și scurgerile mici de apă pot să ridice suma plătită într-un an.

Menține toaleta în stare bună

Le folosim de câteva ori pe zi și apăsăm butonul de flush fără să ne gândim la câtă apă se varsă în toaletă. De obicei toaletele au 2 opțiuni pentru cantitatea de apă necesară după fiecare folosire. Dacă toaleta ta nu are astfel de bazin, cumpără unul cu aceste opțiuni și folosește mai puțină apă de câte ori se poate.

Duș sau cadă?

Duș, desigur. Fă dușuri scurte, de maximum 5 minute. Dacă îți place să stai câte o oră în cadă, veste proastă: cantitatea de apă care intră în cadă e cam de 100 de litri, în vreme ce pentru un duș mediu folosești cam 40 de litri. Înmulțește cifrele acestea cu cele 30 de zile pe lună când faci duș (sau intri în cadă) și vezi câți litri de apă plătești. Pe timpul unui an, economiile făcute optând pentru duș sunt vizibile.

Spală rufele cu apă rece

Folosește mașina de spălat cu apă rece. 90% din cantitatea de energie folosită de aceasta este pentru încălzirea apei. Spălându-le cu apă rece și încărcând la maximum mașina, economisești cantități mari de energie.

Izolează-ți bine casa

Multă energie este risipită pentru că vara se pierde aer rece și iarna aer cald. Izolarea termică de la Reynaers face ca pierderile de căldură pe timpul iernii să nu mai fie o problemă și astfel să nu fie nevoie să crești nivelul de căldură din casă plătind mai mult la întreținere.

Echipează-ți casa cu panouri solare

Dacă poți face asta te asiguri că facturile scad de la an la an și ești și prietenos cu mediul.

Noi toți ar trebui să fim preocupați de reducerea consumului de energie, deopotrivă pentru a plăti mai puțin dar și pentru că un consum energetic ridicat face rău mediului.

Unele dintre cele mai nocive din acest punct de vedere sunt instalațiile de aer condiționat, pentru că răcitoarele pe care le folosesc acestea emit gaze poluante și cu efect de seră. Și cine poate sta fără aer condiționat în august?! Însă putem, fiecare, să folosim mai puțină apă la baie, să scoatem din priză electrocasnicele când nu le folosim, să fim mai atenți în general cu planeta (și cu facturile).

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!