Tag Archive

Tag Archives for " adam grant "
1

Tocilar într-ale dezvoltării personale anunță experiment!

Zilele ăstea mă dedic transformării mele într-un giver în toată puterea cuvântului și am mare nevoie de ajutorul tău. Explic mai jos toate detaliile. Dacă nu știți ce anume este un giver, am scris mai multe aici.

Pe scurt însă, el este omul care oferă fără să se aștepte la nimic înapoi și doar pentru că iubește să îi ajute pe cei din jurul lui. Citind cartea lui Grant – Give and Take – care descrie comportamentul și caracterul unui giver, mi-am dat seama că eu sunt tipul acesta de persoană. Problema este că traiul în comunitățile românești mici în care am crescut m-a învățat că „dacă ești bun ești luat de prost”, „să nu ai încredere în nimeni”, „oamenii buni termină ultimii”, etc. Ție îți sună cunoscute asemenea idei și expresii? Din câte știu eu, ele sunt foarte des întâlnite în multe contexte.

Continue reading

2

Deci cum e facerea de bine?

Zilele ăstea citesc o carte nouă. Se numește Give and Take și este scrisă de Adam Grant. 

Foarte pe scurt, Adam Grant este cel mai tânăr profesor din istoria Wharton și consultant la Google, NLF, Goldman Sachs, Pixar, etc. iar cartea scrisă de el este bazată pe știință și studii documentate.

În Give and Take, Grant explică faptul că, din punct de vedere al networkingului și a relațiilor personale, există trei categorii de persoane:

Continue reading

CLOSE
CLOSE