Tag Archive

Tag Archives for " adrenalina "
33

Cum să treci peste anxietate în 5 pași

Anxietate… Există falsa impresie că starea de anxietate este (ca) o boală – că ea apare când vrea. Dar de fapt un om intră într-o stare de anxietate când are anumite gânduri sau când este pus în anumite situații, nicidecum pur și simplu aleatoriu.

Pe scurt: atunci când un om este pus într-o anumită situație care-l poate speria (trebuie să vorbească în public), el primește o „doză” de adrenalină – menită să-l ajute. Dacă omul se sperie de efectele adrenalinei în loc să meargă mai departe cu acțiunea pe care trebuie s-o facă (se sperie de faptul că-i bate inima mai des și mai puternic, se sperie de faptul că tremură etc.), el poate intra într-o stare de panică – iar asta o să-i dea impresia că nu mai poate respira.

Și, iată, așa se ajunge la o stare extremă de anxietate. Pornind doar de la niște gânduri și lipsă de experiență. Continue reading

1

Ne apucăm de sporturi extreme?

În copilărie m-am apucat de mers pe role. Iniţial nu părea un sport extrem, dar dacă încerci prin traficul din Bucureşti să mergi pe role prin trafic, atunci totul devine un sport extrem. Ulterior am început să merg pe bicicletă. Iniţial nimic extrem, dar apoi am început, din nou, să merg prin traficul Bucureştean. E extrem. Curge adrenalina prin mine cu fiecare experienţă.

Apoi am făcut un salt legat de picioare de la o înălţime de 200+ metri, între doi munţi care erau mult mai înalţi.

Bungee jumping. A fost oribil. Oribil de interesant. Şi oribil de oribil. Continue reading

CLOSE
CLOSE