Tag Archive

Tag Archives for " afacere "
1

Distinct și onest cu Răzvan Teodorescu

Pe Răzvan l-am cunoscut chiar la evenimentul de lansare al ineditului lui business. Ce mi-a atras atenția asupra lui a fost faptul că, într-o gașcă de aproximativ 15 femei care turuiau despre manichiuri, coafuri, machiaje, copii, el s-a integrat, cum să zic, discret și în același timp distinct și onest, genul acela de gazdă care este acolo exact atât cât trebuie ca să te simți bine, nici să nu fii sufocat de prezență dar nici să nu te simți al nimănui. Evident că m-am întrebat cum a ajuns el să aibă un studio de manichiură, care e legătura cu pasiunile lui masculine. De la curiozitate până la a-l lua la întrebări a fost doar un pas pe care evident că l-am făcut, că de-aia sunt eu și nu altcineva. Continue reading

Cum reușesc British Airways și XEROX să fie profitabile?

Cum anume reușesc British Airways și XEROX să fie profitabile?

Află în septembrie, la București, de la Geshe Michael Roach, călugarul milionar!

Geshe Michael Roach, autorul cărților ”Șlefuitorul de diamante” și ”Management Karmic” (traduse în limba română) a impresionat o lume întreagă cu povestea sa. Fără nici o pregătire în managementul afacerilor și doar pe baza învățăturilor acumulate timp de 25 ani într-o mănăstire budhistă, a reușit să crească o companie de la 0 la 250 milioane de dolari anual. Ulterior compania a fost achiziționată de miliardarul Warren Buffet iar Geshe Michael Roach a creat The Diamond Cutter Institute prin care ajută antreprenori, manageri, lideri și oameni de afaceri din întreaga lume să planteze ”semințe” bune și să devină prosperi. Continue reading

4

Trei lecții video gratuite despre cum să-ți lansezi afacerea la care visezi, chiar și fără bani sau experiență…

Vei găsi aici cele 3 lecții video (aprox. 30 de minute per video). Dar citește totuși rândurile de mai jos, te rog. Durează un minut și jumătate… dacă ești un cititor lent. :)


Ai citit titlul și ai început să râzi? Crezi că-i o făcătură? Cine în lumea asta ar vrea să-ți dea trei lecții video gratuite despre cum să-ți lansezi afacerea la care visezi, fără bani sau experiență?! Chiar așa – de ce ar oferi cineva asemenea informații?

De fapt – oricum – e imposibil să lansezi o afacere fără bani și fără experiență. E absolut imposibil, corect? Haha. Nu-i tocmai așa. Am un citat tatuat care zice așa: Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit. (Buddha)

Știu mulți oameni care cred că domeniul dezvoltării personale este SF, este o făcătură, este totul un fals, totul ipocrizie. Continue reading

5

Interviu cu Dorin Chivu

Pe Dorin l-am cunoscut total întâmplător, așa cum mi se întâmplă adesea să cunosc oameni faini. Este genul de om cu care stai la masă și discuți de toate, dar argumentat, nu oricum!

E un perfecționist nevindecat, care pare că mereu știe foarte clar ce vrea. Este omul căruia e cel mai bine să-i ceri feedback – căci e dur, sincer și constructiv – așa cum trebuie. :)

Azi i-am pus câteva întrebări pentru că el n-are șef, ci are o afacere doar a lui – AirHost – prin care oferă găzduire web. Și cum trendul general din ultima perioadă este cel de a demisiona și a-ți face o afacere proprie, sper că interviul acesta să vină pentru mulți la momentul potrivit.

1. Pentru început zi-mi câteva lucruri despre tine…

Am 29 de ani, sunt ușor perfectionist și lucrez în domeniul IT pentru mine și pentru alții – dar mai ales pentru alții. Mă dau cu bicla, îmi place să înot, să citesc și să gătesc. Și în tot acest timp mă bucur de ADD – attention deficit disorder, adică deficit de atenție. Continue reading

CLOSE
CLOSE