Tag Archive

Tag Archives for " afaceri "
18

Nu contează cât de lung ai părul

Cât de mult contează cum arăți și cât de mult contează cum te comporți?

Eu, la 22 de ani, mă îmbrac rareori la cămașă. Sacoul îl port doar la mișto. Pantofi nu am. Doar adidași. Majoritatea tricourilor mele au mesaje amuzante sau porcoase. Pantalonii sunt scurți și picioarele mi-s păroase.

Părul de pe creștet este prins în cozi lungi de prin 2008. Arată cam așa:

Deci, când vine vorba de afaceri și de întâlniri de afaceri, eu nu-s tocmai un „sfânt” din punct de vedere vizual. Și nu de puține ori am simțit că am fost judecat după cum mă îmbrac, în mod eronat, în loc să fiu judecat după cum mă comport și ceea ce fac.

Vremea în care diriginta îi punea pe băieți să se tundă scurt „pentru că așa trebuie să fie tunși băieții”, iar pe fete le obligau să aibă părul lung s-a dus. Continue reading

„Pe spatele şerveţelului” – Dan Roam

Mergând prin librării, am descoperit o carte diferită de toate celelalte. Este deosebită, atât ca nume – „Pe spatele şerveţelului”, ca design – are forma şi coperţile ca ale unui şerveţel, cât şi ca abordare şi conţinut.

Atunci am ştiut că vreau să o citesc. Am reuşit să pun mâna pe ea şi într-un timp relativ scurt, am şi terminat-o.

Autorul, Dan Roam, reuşeşte să te introducă în modul gândirii vizuale, folosind un limbaj uzual pentru a putea fi înţeleasă de oricine.

Avantajul cel mai mare pe care îl ai, dacă vrei să îţi faci o idee despre ce înseamnă să îţi foloseşti gândirea vizuală, este acela că, în carte, întâlneşti foarte multe desene. Dan Roam îşi exemplifică fiecare teorie printr-un desen, pentru a te ajuta să înţelegi conceptul şi pentru a avea un punct de pornire în exlorarea rezolvării problemelor cu ajutorul desenelor. Continue reading

CLOSE
CLOSE