Tag Archive

Tag Archives for " asteptari "
5

Povestea unui tânăr călugăr de la o mănăstire

Tuturor călugărilor de la această mănăstire li se cerea să facă un jurământ de tăcere. Dar, la finalul anului, toţi aveau permisiunea să spună două cuvinte stareţului.

La finalul primului an, stareţul l-a întrebat pe proaspătul calugăr ce avea de spus. Răspunsul lui a fost:

– Pat tare.

Stareţul a dat aprobator din cap si i-a făcut semn să iasă.

La sfârşitul celui de-al doilea an, tânărul călugăr a revenit şi a fost întrebat iar care erau cele două cuvinte pe care le avea de spus. Acesta a răspuns:

– Mâncare proastă. Continue reading

1

Când lucrurile nu merg bine…

… trebuie să ne păstrăm optimismul şi să nu intrăm în panică. Ok, uşor de zis şi greu de făcut. Se pare că majoritatea oamenilor au tendinţa de a se demoraliza şi panica atunci când un lucru, cât de mic, nu le iese aşa cum au dorit. E ceva total greşit, şi o sa vedem în continuare de ce.

Câteva dintre motivele pentru care lucrurile nu ies mereu aşa cum ne aşteptăm
Continue reading

1

Aşteptări. Tu vs. Ei.

AşteptariToţi avem aşteptări. Pentru muncă bine făcută aşteptăm ca şeful să ne promoveze sau să ne mărească salariul. Dacă ajutăm pe cineva avem pretenţia ca şi noi să fim ajutaţi când avem nevoie. Dacă îi facem pe plac iubitului mereu, ne aşteptăm ca acesta să ne răspundă în acelaşi fel. Dacă suntem buni şi generoşi aşteptăm ca Dumnezeu să ne bage norocul în traistă.
Continue reading

7

Goana după fericire

Este clar faptul că deşi fericirea e o noţiune abstractă şi înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană în parte, toţi încercăm s-o atingem. Dacă unii se consideră fericiţi prin faptul că au succes în viaţa profesională, ceilalţi cred că fericirea adevarată e cea care vine din împlini în cadrul vieţii personale. De multe ori însa, nici macar nu conştientizăm anumite lucruri aparent lipsite de importanţă care ne fac fericiţi. Ceea ce nu prea multa lume ştie este faptul că o persoană care se consideră fericită şi împlinită trăieşte cu până la 6 ani mai mult decât una nefericită.

Fericirea este sensul şi scopul vieţii. (Aristotel)

Continue reading

CLOSE
CLOSE