Tag Archive

Tag Archives for " autoevaluare "

Evaluează-ți evoluția

În ultima perioadă, majoritatea cautăm dezvoltarea personală și ne preocupă propria evoluție. Ăsta e un lucru bun, atâta timp cât suntem prezenți și mulțumiți și de treapta pe care ne aflăm, și de drumul pe care mergem spre ceea ce ne dorim.

Din articolul de astăzi vei afla cum să-ți măsori evoluția și de ce e important să înveți atât din reușite cât și din greșeli. În plus, vei înțelege că nu există stagnare.

Listă cu succese?

Cred în ideea de a scrie micile sau marile reușite, pentru a-ți aminti că ești capabil. Însă dacă te rezumi doar la a scrie succesele, mintea ta va face legătura succes = stare de bine = sunt valoros, deștept, etc. Când ai un eșec, ghici ce asocieri va face? Continue reading

Curs Essence: Doctor Menis Yousry invitat în România

Starea de numulţumire şi dezechilibru se poate instala uşor atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală, atunci când ne lăsăm ghidaţi de convingerile limitative. Periodic este nevoie să ne detaşăm şi să aruncăm o privire de ansamblu asupra propriei vieţi.
Psihoselect organizează la Bucureşti seminarul gratuit al Doctorului Menis Yousry.

Acesta este un expert britanic, autor şi trainer, unul dintre cei mai apreciaţi formatori din lume, pentru că reuşeşte saă obţină schimbări pozitive, pe care oamenii şi le doresc de multă vreme, într-un timp foarte scurt.

Mai jos poate fi urmărit un discurs pe care acesta l-a susţinut în cadrul TEDxDuctat. Continue reading

2

Autoevaluarea – un moment cheie în programul tău de slăbire

Nimeni nu are o putere mai mare asupra deciziilor pe care le iei, decât tu însuţi. Adesea consideri că factorii externi sunt cei care te îndeamnă să faci o alegere între A şi B, între a merge spre dreapta sau spre stânga, între a slăbi sau a nu slăbi… dar trebuie să îţi spun că te înşeli.

Eşti singura persoană care contează atunci când îţi pui în minte să pui în aplicare un plan măreţ. Ai în mâinile tale o responsabilitate atât de mare asupra propriei vieţi, iar tu decizi de cele mai multe ori să o laşi în seama celor din jur. Aici este momentul în care tu trebuie să realizezi că eşti singurul care poate lua decizii în numele propriei persoane. Continue reading

21

Autoevaluare: Îţi pasă sau nu de părerea celor din jur?

Încă din clasa întâi mama m-a dus la oftalmolog şi a descoperit că am nevoie de ochelari de vedere. Încă din clasa întâi mi s-a spus: „Tu vei purta ochelari tot restul vieţii tale. Nu există scăpare, nu te poţi opera. Poartă-i mereu şi vei vedea bine.”. Copil fiind, acest fapt m-a marcat (pe viaţă aş putea zice).

Dacă toată clasa întâi am purtat ochelarii, undeva prin a 2-a sau a 3-a au apărut „glumele” între colegi. Nu mai eram „Ariel”, ci eram „Aragaz cu 4 ochi”. Am crescut şi am început să iau în calcul tot mai des ce ziceau cei din jur. Undeva în clasa a 6-a îmi minţeam mama că port ochelarii la şcoală şi de fapt nu o făceam.

Mi-a fost foarte greu (undeva printr-a 10-a) să reîncep să port ochelarii 24/24 la şcoală sau printre orice fel de străini. Continue reading

CLOSE
CLOSE