Tag Archive

Tag Archives for " bani "
8

15 pași pentru a face bani rapid

Bani rapid? Cum să faci bani cât mai repede este o întrebare destul de comună. Și eu mă întrebam acum câțiva ani cum să fac bani urgent. Am descoperit câteva metode, însă pe termen lung, mi-am dat seama că alta era întrebarea potrivită.

Motivul la această grabă este de cele mai multe ori o nevoie sau pur și simplu ți-ai dat seama că dacă nu câștigi urgent niște bancnote, nu vei putea să-ți plătești abonamentul, curentul etc.

Dacă ai nevoie urgent de bani, pe termen scurt, o parte din soluții pot fi:

– Vinzi ceva. Acum sunt diverse site-uri pe care poți posta articole de vânzare. De la haine până la electrocasnice. Vezi ce nu mai ai nevoie, ce haine nu mai porți, ce poți vinde.

– Cauți pe cineva ce are nevoie de un serviciu pe care îl poți oferi contra-cost. (de exemplu, dai meditații la o limbă străină)

– Cumperi ceva la preț mic și îl vinzi la o sumă mai mare Continue reading

5

Banii și Factorul Secret de care nimeni nu vorbește

Despre bani, de foarte mult timp vreau să scriu acest articol și uite că acum a sosit momentul ca acesta să iasă la lumină.

Banii joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi, mai ales dacă vrem să trăim în societate. Da, există idei de societăți în care banii nu ar mai exista, sunt mulți susținători ai acestor idei și probabil că 98% dintre ei au mai mulți bani decât au nevoie. Sistemul monetar este ciudat și concluzia la care am ajuns în urma vizionării mai multor documentare pe această tema este următoarea: Dacă ar fi plătite toate datoriile care există acum în lume, banii ar dispărea complet.

Dacă tocmai ai ridicat din sprâncene, lasă-mi un comentariu mai jos și-ți spun ce am urmărit de am tras concluzia de mai sus. Continue reading

Nu am văzut pe nimeni să-și asume responsabilitatea

Am văzut multe persoane care dau vina pe alții pentru eșecul lor, dar nu am văzut pe nimeni să-și asume responsabilitatea. Mulți dau vina pe țara în care s-au născut , alții dau vina pe familie, pe mediul în care au crescut.  Nimeni nu este vinovat pentru eșecurile tale , tu ești responsabil pentru viața ta, tu iei deciziile pentru tine, tu ai ales să te ți după oameni care nu fac nimic pentru viața lor. TU! Da, tu ești principalul responsabil . Continue reading

3

Ce te oprește să faci bani?

Banii sunt o formă de energie. Ei circulă permanent și pot fi atât raiul cât și iadul nostru. Depinde cum îi privim. La fel și obținerea lor. Poți munci non-stop și să nu îți ajungă niciodată și la fel de bine poți să faci ceea ce îți place și să scoți profit din asta fără să te spetești. Nu vorbesc aici de căile infracționale de a face bani, pe suferința celorlalți. Dacă am fi mai empatici cu semenii noștri probabil că am prospera mai repede. Continue reading

3

Oricine poate face bani

Nu cred în ruptul capului că oricine poate face bani, la fel de mult cum cred că toți suntem înzestrați cu tot ceea ce ne trebuie pentru a supraviețui.

Înainte vreme lucrurile erau simple, dacă eu aveam un măr și tu vroiai să faci plăcintă, îmi cereai câteva mere și apoi îmi aduceai un pic de plăcintă.
Cândva, după un timp, cineva a complicat lucrurile și a inventat banii, ca și intermediar între ce pot eu să-ți ofer și ce-ți dorești tu să ai.

Adică eu îți dau niște mere dar tu nu îmi mai dai plăcintă ci îmi dai bani cu care eu îmi cumpăr plăcintă, eventual de la tine.

Continue reading

1

Avem două mari resurse: timpul și banii.

Oamenii au două mari resurse cu care se tot „joacă”. Cu o resursă se nasc – resursa aia este timpul. Cealaltă resursă provine din societate și poate fi obținută doar oferind singura resursă valabilă: adică poți obține bani (resursa provenită din societate) oferind timp.

Când te angajezi să lucrezi 8 ore pe zi, oferi cele 8 ore pe zi din viața ta ca să primești la finalul lunii bani.

Dar la fel de bine, când ai bani, poți să-i cheltui ca să obții timp.

Deci e un cerc vicios ce merge la infinit: te naști cu timp > cumperi bani > cu banii cumperi timp > cu care cumperi alți bani > cu care cumperi alt timp > cu care cumperi alți bani, ca la final să rămâi fără timp … și să mori.

Partea frumoasă în tot acest joc numit „viață” este că doar una dintre cele două resurse te poate ține în viață: timpul. Degeaba ai bani, că tot mori. Continue reading

5

5 sfaturi pentru a-ți monetiza pasiunea cât ești la liceu sau facultate!

Adevărul este că undeva în clasa a 10-a am început să câștig bani făcând, întâmplător, ceva ce-mi plăcea: scriam.

Mi se cerea să scriu tot felul de articole pe tot felul de teme și eram plătit ca să fac asta. Nu scriam excepțional, dar scriam cu pasiune. Aveam un public țintă și existau clienți interesați să fac eu această muncă. Ei mă găseau pe mine, niciodată eu pe ei.

A fost o șansă, o oporunitate, un noroc că am reușit să fac bani făcând ce-mi place la o vârstă destul de fragedă și, desigur, cumva destul de întâmplător.

Pe toată durata liceului am continuat să fac ceea ce îmi plăcea să fac: pierdeam nopți stând pe internet, citind și scriind articole sau uitându-mă cu admirație la cele mai noi campanii de publicitate online.
Continue reading

2

Ce beneficii ai în situația actuală?

M-am lovit de câteva ori de întrebarea “De ce crezi că orice comportament sau acțiune are un beneficiu în spate? Crezi că mie îmi convine să muncesc ca un rob pe un salariu minim?”

Răspunsul meu e același: Da, chiar asta cred.

Și în loc să se enerveze, oamenii ar trebui să se simtă măguliți. Adică, nu e de preferat să cred că rămâi într-o situație nefavorabilă pentru că ai un beneficiu, decât să cred că rămâi pentru că ești masochist? Nu judec persoana. Prefer să mă uit la comportament și să-i găsesc părțile pozitive. Continue reading

11

Mică povestioară despre bogăţie şi sărăcie

Mulţi visează cu ochii deschişi la bogăţie, lux, viaţă fără griji şi tot felul de bunătăţi pe care banii îi pot cumpăra. Dar puţini ştiu cât de bogaţi sunt din punct de vedere sufleteşte atunci când averea bănească le lipseşte.

Bănuiesc că ai mai auzit pe ici, pe colo ceva de genul: „am primit mai mult ajutor de la cei săraci şi nu de la cei bogaţi”. Cu părere de rău îţi spun că ăsta este crudul adevăr. Bogaţii nu înţeleg lipsurile celorlalţi pentru că nu cunosc pe pielea lor ce înseamnă să nu ai de nici unele.

Multă vreme nu am înţeles de ce nu sunt toţi oamenii egali din toate punctele de vedere. Mi-a fost greu să accept diferenţele, dar ştiu că nimic nu se întâmplă degeaba. Orice situaţie are o perspectivă pozitivă şi alta negativă. La fel este şi în acest caz. Oamenii bogaţi nu ar mai fi bogaţi dacă nu ar exista oameni săraci. Nimeni nu ar mai ştii să cuantifice ceea ce are dacă nu ar avea criterii de comparaţie.

În continuare te invit să citeşti o mică povestioară care te va face să apreciezi şi să te bucuri de fiecare lucruşor pe care îl ai la dispoziţie sau în posesie. Continue reading

3

Ai idee cât valorează cu adevărat munca ta în bani?

Fie că eşti angajat, fie că eşti freelancer, fie că îţi câştigi banii lucrând cu ziua ca zugrav… tu ai idee cât valorează cu ADEVĂRAT munca ta?

În clipa în care te angajezi să faci ceva în schimbul unor bani trebuie să te afli într-o situaţie de genul win-win (câştig-câştig): adică tu câştigi bani, iar clientul/angajatorul tău câştigă serviciul tău.

Dacă tu lucrezi mai mult decât eşti plătit…

Sau dacă tu lucrezi mai puţin decât eşti plătit…

Situaţia nu mai este de câştig-câştig… ci unul dintre voi doi este în pierdere. Şi de multe ori cel în pierdere eşti tu, angajatul, care simţi că iei prea puţini bani pentru ce şi cât lucrezi!

Continue reading

CLOSE
CLOSE