Tag Archive

Tag Archives for " buletin "
21

Cât e de importantă vârsta?

De-a lungul timpului am cunoscut oameni de toate vârstele, de la copiii de 5 ani până la bătrâni de 90. Un copil de 6 ani, autist, m-a învăţat că depinde de mine cum văd frunzele dintr-un copac şi iarba verde. De atunci, viaţa mea nu a mai fost la fel.

Un bătrân de 80 de ani, mi-a spus că orice om e un învingător şi poate reuşi ce-şi propune, dacă nu ascultă părerile laşilor care strigă de pe margine că e prea greu. De atunci, viaţa mea nu a mai fost la fel.

Ce vreau să subliniez, e că am învăţat lecţii importante de la oameni minunaţi (sau pui de oameni) şi indiferent de anul naşterii şi uzura buletinului, mai important decât cifra ce o poartă mulţi în piept, a fost experienţa lor şi dorinţa mea de a-i asculta cu o minte deschisă, fără prejudecăţi. Toţi au contribuit, într-o formă sau alta la ceea ce sunt astăzi.

De asemenea, am întâlnit copiii care aveau cuvinte potrivite şi jocul lor transferat la o situaţie problematică, mi-a dat soluţii. Dar şi oameni de 40-50 de ani care aveau într-adevăr o experienţă de viaţă, însă am citit în ochii lor frustrare şi prejudecăţi care nu te ajutau cu nimic. Continue reading

CLOSE
CLOSE