Tag Archive

Tag Archives for " calitati "
7

Tu ce vezi în oglindă?

Astăzi îți scriu de ce e bine să nu iei nimic personal și să te lași afectat de descurajările sau părerile celorlalți, dar și cum poți să te cunoști prin alți oameni din jurul tău.

Unul dintre motivele pentru care oamenii se enervează atât de repede când se simt jigniți, criticați sau neînțeleși de ceilalți, este că iau totul prea personal. Adică, în loc să consideri că celălalt are doar o părere ( chiar și diferită de a ta ), crezi că are ceva personal cu tine. De asemenea, defectele celorlalți te scot din minți și încerci să-i eviți. Problema e că viața îți aduce din nou alți oameni, cu aceleași defecte.

Vrei să știi de ce se întâmplă asta? Continue reading

2

Noi, oamenii, cei cu defecte, să ştii că avem şi calităţi!

Îmi e destul de uşor să deschid ochii atunci când cineva are nevoie de mine. Îmi e destul de uşor să întind o mână de ajutor. Îmi e destul de uşor să ofer un umăr sau o vorbă bună cuiva care are nevoie de aşa ceva mai rău ca de aer. De ce? Pentru că îmi face plăcere, pentru că mă simt al naibii de bine atunci când văd că situaţia cuiva se poate ameliora considerabil iar eu, da, EU, am contribuit la treaba asta. Un pas mic pentru omenire, un pas URIAŞ pentru MINE.

Dar când vine vorba de mine, de persoana mea, uit de toate regulile şi principiile de care ţineam cont până atunci. De fapt uitam, şi acum îmi aduc aminte de treaba asta cu zâmbetul pe buze. Eram naivă, eram copilă. Sunt şi acum copilă, dar nu la capitolul ăsta. Nu ştiam să mă educ să fiu mai indiferentă, nu ştiam să nu mai iau totul atât de personal, nu ştiam că nu trebuie şi că nu se merită să mai pun totul la suflet. Nu voiam să văd că şi eu merit. Nu voiam să văd ce om bun sunt şi câte calităţi am. Mă „obligam” să îmi văd doar defectele, să mă critic aspru… şi nu, nu critică constructivă. Îmi distrugeam singură încrederea de sine. Continue reading

CLOSE
CLOSE