Tag Archive

Tag Archives for " carte "
2

Zen si arta fericirii de Chris Prentiss

Zen Si arta fericirii

„Există o singură cale de a obține fericirea de durată. Este ușor: Fii fericit.”

Pentru a înțelege mai bine la ce se referă autorul, îți recomand cu drag să citești această carte.

Despre autor

Chris Prentiss trăiește în California, conduce un centru pentru vindecarea adicțiilor de alcool și droguri și susține seminarii de dezvoltare personală. A mai publicat o serie de volume și studii despre filozofia chineză și autodezvoltare și este cunoscut pentru interpretarea în stil accesibil a unor teme dificile din sfera spiritualității.

Despre cartea Zen şi arta fericirii

Zen si arta fericirii este o carte accesibilă, care își propune să te facă să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă.

După titlu ai putea crede că vei citi despre tehnici spirituale, meditații și alte pastile care să te facă zen. Nu e deloc așa. În carte este vorba despre provocări și cum pot fi depășite, cum să îți îndeplinești scopurile, să exersezi optimismul și mai ales, cum să rezolvi probleme, privind situațiile din alt unghi. Autorul scrie despre experiența lui, studii științifice și idei practice pe care le poți aplica imediat în viața ta. Continue reading

Este posibil ca fiinţa umană să se elibereze definitiv de furie?

Ţi s-a întâmplat vreodată să constaţi că anumite situaţii aparent nesemnificative dar care se repetă la nesfârşit sau anumite evenimente care te iau prin surprindere îţi provoacă instantaneu atât de multă furie încât nu reuşeşti să o mai controlezi? Ţi s-a întâmplat să te simţi apoi jalnic şi vinovat de reacţiile pe care le-ai avut deşi intenţia ta conştientă nu a fost nici măcar pentru o clipă aceea de a scăpa lucrurile de sub control şi de a aduce prejudicii cuiva? Ai observat că şi alţii din jurul tău trăiesc deseori acest lucru? Te-ai întrebat vreodată în mod serios ce anume duce la apariţia acestei furii? Este oare cu putinţă ca acţionând asupra sursei care o creează şi o întreţine să dispară definitiv posibilitatea ca această furie să mai existe în fiinţa ta? În ceea ce mă priveşte, răspund afirmativ la toate aceste întrebări deoarece nu în mod întâmplător am căutat să aflu şi să înţeleg ce anume produce şi întreţine furia şi în ce fel poate fi ea abordată şi eliminată definitiv din viaţa mea. Iată pe scurt ce anume am aflat, înţeles şi experimentat eu referitor la abordarea furiei şi la înlăturarea posibilităţii ca ea să se mai manifeste: Continue reading

Interviu cu Diana Neață

Diana Elena Neață este unul dintre membrii care au ridicat temelia GoodRead.ro, un blog nou cu și despre cărți. A început prin a scrie articole, recenzii, trecând mai apoi la a lua interviuri scriitorilor români contemporani, fie ei debutanți, fie cu ceva vechime în această nișă. Mai apoi, a devenit PR, însă acest lucru nu a oprit-o din a scrie în continuare cu aceeași plăcere pentru lectură. Iar pe lângă asta, lucrează de zor la propriul roman, Astrid.

Ești PR și editor la GoodRead.ro, un blog care promovează cititul. Spune-mi cum este acest job pentru tine?

Este unul foarte interesant. Nu doar că fac ceva ce mi-am dorit întotdeauna să fac, dar am ocazia să învăț lucruri noi aproape zilnic. Nu este o slujbă ușoară, însă este una foarte frumoasă.

Care sunt provocările la care trebuie să faci față?

În partea de PR: să găsesc colaboratori noi, să mă asigur că se respectă termenii colaborării (mai ales atunci când obținem diverse sponsorizări). De când mă ocup de acest lucru pot spune că am învățat destul de multe despre arta negocierii. Crearea de campanii și concursuri este, de asemenea, un aspect destul de interesant al muncii mele.

În partea ce ține de activitatea de editor: să vin cu idei noi de articole, să iau interviuri, să programez articolele celorlalți redactori astfel încât să nu se aglomereze site-ul. Uneori sunt atât de multe… Continue reading

6 lecții de comunicare de la Richard Branson

Zilele acestea citesc The Virgin Way – Cum să asculți, sâ înveți, să râzi și să conduci, apărută la Editura Publica.

Cartea este scrisă de Richard Branson, vestitul antreprenor britanic în serie, renumit pentru abordarea neobișnuită a fiecărei afaceri și pentru implicarea în cauze sociale și de mediu. În The Virgin Way, Branson oferă sfaturi despre cum să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur, în afaceri și în familie.

Iată sfaturile care mi-au plăcut cel mai mult:

  • În comunicare, cât mai scurt înseamnă mult mai bine. – deși școala ne-a învățat că trebuie să comentăm un text cu multe cuvinte, majoritatea goale, pentru o comunicare eficientă, Branson ne îndeamnă la puține cuvinte, clare, specifice și directe.
  • Refuză direct și politicos. – în cazul în care aveți, ca mine, dilema unui refuz care să nu rănească, Branson ne încurajează să spunem lucrurilor pe nume. Să vorbești direct este mult mai bine decât să eviți un om sau un subiect. Ca să păstrezi însă empatia față de persoana respectivă, spune de ce anume refuzi – atenție – inițiativa, nu omul!
  • Multumeste personal și din inimă. – ia-ți timp ca să faci asta cu fiecare persoană care contează pentru tine. Branson este renumit pentru atitudinea prietenoasă și egalitară cu angajații lui din toate părțile lumii. El nu este nici măcar un adept al celebrei structuri piramidale a angajaților din cadrul unei companii. Deci, tratează-i pe toți egal și mulțumește onest cât mai des.
  • Să depășești așteptările clienților tăi. – spre deosebire de mulți antreprenori care își doresc să atingă așteptările clienților lor, Branson tinde să le depășească și are acest lucru ca obiectiv.
  • Dacă tot te apuci de ceva, măcar să o faci ca lumea. – este îndemnul pe care Branson l-a primit de la tatăl lui și care l-a inspirat toată viața. Cred că este echivalentul românescului: decât mult și prost, mai bine mai puțin și bine.
  • Singura formă prin care sigur nu reușești este să nu încerci. – este îndemnul primit de la mama lui, în urma unui joc de cricket în care tânărul Ricky a fost timid în participare.

Astea sunt deocamdată, revin cu lucruri noi pe măsură ce mai citesc, sunt mare fan.

Branson are un stil direct și foarte spumos de a scrie, iar în plus este un om înțelept care a strâns multe idei bune în cei peste 60 de ani de carieră. Baftă la aplicare!

Cum să mături o stradă, pas cu pas. Crede-mă, vrei să știi!

„Uneori când ai o stradă foarte mare în fața ta te gândești că la cât de lungă este nu vei reuși niciodată să o mături pe toată. Și apoi începi să te grăbești. Muncești tot mai repede și tot mai repede și de fiecare dată când ridici capul din pământ ți se pare că mai ai la fel de mult de măturat, că n-ai avansat deloc, și încerci să muncești și mai repede, și mai repede, și începi să te panichezi și la final rămâi fără respirație, fără suflu, fără putere și ești nevoit să te oprești – și strada… strada pare la fel de lungă și capătul ei atât de îndepărtat… Dar nu așa se face.

Niciodată să nu iei strada ca pe un întreg, înțelegi? Trebuie să te concentrezi doar asupra următorului pas, asupra următoarei inspirații de aer în piept, asupra următoarei mișcări cu care mături următorii centimetrii de stradă – și tot așa. Nimic altceva.

Așa, crede-mă, îți vei face treaba cu plăcere, ceea ce este extrem de important pentru că atunci vei face și o treabă bună. Și așa trebuie să faci: o treabă bună. Continue reading

2

De ce salariații își pierd motivația și antreprenorii nu?

Se numește „contraparazitism„, un termen inventat de expertul în psihologie animală Glen Jensen și se referă la constatarea că multe animale preferă mai degrabă să-și câștige mâncarea decât să le fie oferită gratuit.

S-au făcut nenumărate experimente și toate duc spre același rezultat: animalele vor să „facă ceva” pentru mâncarea lor.

Experimentele decurg astfel: unui papagal i se dau zilnic semințe de mâncare, la ore fixe. El, de foame, le mănâncă.

Într-o zi nu i se mai dau semințele la orele obișnuite, ci i se dă un mic „aparat” pe care trebuie să apese cu ciocul pentru ca o sămânță să-i „fie dată” de către aparat. Continue reading

6

Crezi că te-ar motiva un salariu foarte mare?

Crezi că te-ar motiva un salariu mai mare decât cel pe care-l ai în prezent? Probabil că da. Nebun să fii să zici că nu te-ar motiva.

Dar ce zici de un salariu foarte mare? Crezi că te-ar motiva să faci mai multă treabă, de o calitate mai bună? Te-ar ajuta să fii mai fericit? Mai vesel în fiecare zi?

Cum ar fi să ai un salariu lunar de 5 mii de euro și tot felul de alte bonusuri – o casă la plajă din partea angajatorului, o mașină superbă, o menajeră, o bucătăreasă și cam orice altceva ți-ai putea imagina.

Mai mult, slujba ta nici n-ar fi atât de solicitantă, ar trebui doar să ai grijă că ceilalți își fac treaba – cât de greu poate să fie? Continue reading

„Zero limite” de Joe vitale şi dr. Ihaleakala Hew Len

Ţi-ai pus vreodata întrebarea ce să faci cu prietenii tăi care sunt pesimişti şi te storc de energie? Ai păţit să te simţi obosit şi fără chef, chiar dacă ai un scop mare care e important pentru tine? Crezi că ai anumite blocaje interioare ce nu te lasă să atingi succesul? Vrei o metoda banal de simplă, dar utilă care să rezolve problemele de mai sus? Atunci merită să investeşti în această carte pentru dezvoltarea ta.

Despre Joe Vitale

Joe Vitale este un speaker motivaţional şi autor de cărţi de dezvoltare personală şi a apărut şi în filmul Secretul.

El a auzit de dr Ihaleakala Hew Len dintr-un articol, în care se spunea că acest doctor a vindecat o secţie întreagă de criminali bolnavi psihic, fără să-i consulte la cabinet vreodată. Doar se uita peste fişele lor, iar starea pacienţilor se îmbunătăţea cu fiecare zi ce trecea. Sceptic, dar şi curios, l-a căutat pe acest terapeut să-i spună povestea lui, apoi a ţinut o serie de seminarii despre această tehnică şi a scris această carte. Continue reading

3

Cartea asta se vinde precum pâinea caldă!

Mi-a luat un an de zile să scriu o cărticică despre cum am reușit să-mi transform pasiunea pentru a pedala într-o afacere, pornind cu o investiție de zero lei și cu cunoștințe inexistente în domeniul afacerilor.

Acum e gata. Doar că vreau s-o și printez. Și de aceea te invit să-mi cumperi cartea în avans, la un preț mai avantajos și cu tot felul de „bonusuri” interesante pe care le ofer la diferite praguri de donații.

Pentru mai multe detalii despre afacerea despre care vorbesc și cartea despre care vorbesc te invit să vezi filmulețul de mai jos și să apeși AICI. :)

1 2 3
CLOSE
CLOSE