Tag Archive

Tag Archives for " Cărţi "

Nu am văzut pe nimeni să-și asume responsabilitatea

Am văzut multe persoane care dau vina pe alții pentru eșecul lor, dar nu am văzut pe nimeni să-și asume responsabilitatea. Mulți dau vina pe țara în care s-au născut , alții dau vina pe familie, pe mediul în care au crescut.  Nimeni nu este vinovat pentru eșecurile tale , tu ești responsabil pentru viața ta, tu iei deciziile pentru tine, tu ai ales să te ți după oameni care nu fac nimic pentru viața lor. TU! Da, tu ești principalul responsabil . Continue reading

Interviu cu Diana Neață

Diana Elena Neață este unul dintre membrii care au ridicat temelia GoodRead.ro, un blog nou cu și despre cărți. A început prin a scrie articole, recenzii, trecând mai apoi la a lua interviuri scriitorilor români contemporani, fie ei debutanți, fie cu ceva vechime în această nișă. Mai apoi, a devenit PR, însă acest lucru nu a oprit-o din a scrie în continuare cu aceeași plăcere pentru lectură. Iar pe lângă asta, lucrează de zor la propriul roman, Astrid.

Ești PR și editor la GoodRead.ro, un blog care promovează cititul. Spune-mi cum este acest job pentru tine?

Este unul foarte interesant. Nu doar că fac ceva ce mi-am dorit întotdeauna să fac, dar am ocazia să învăț lucruri noi aproape zilnic. Nu este o slujbă ușoară, însă este una foarte frumoasă.

Care sunt provocările la care trebuie să faci față?

În partea de PR: să găsesc colaboratori noi, să mă asigur că se respectă termenii colaborării (mai ales atunci când obținem diverse sponsorizări). De când mă ocup de acest lucru pot spune că am învățat destul de multe despre arta negocierii. Crearea de campanii și concursuri este, de asemenea, un aspect destul de interesant al muncii mele.

În partea ce ține de activitatea de editor: să vin cu idei noi de articole, să iau interviuri, să programez articolele celorlalți redactori astfel încât să nu se aglomereze site-ul. Uneori sunt atât de multe… Continue reading

20

5 Cărți care te ajută să crești

La modul general vorbind, aș împărți cititorii în două categorii: cei care citesc de plictiseală/pentru relaxare/ca un mod de a evada din rutină și cei care consideră lectura un mijloc de a învăța. Aceștia din urmă, majoritatea, se orientează spre acele cărți ce țin de sfera dezvoltării personale. Circulă în mod greșit ideea că dintr-o carte de ficțiune nu poți învăța nimic. Doar pentru că scopul lor principal este, să zicem, mai mult de natură estetică, de a ne încânta imaginația și sufletul, nu înseamnă că nu pot fi valoroase și la nivel informațional sau că nu transmit învățături practice. Continue reading

24

Cum eşti afectat de lipsa cititului?

Cu dezamăgire am constatat în ultima vreme că foarte mulţi tineri nu mai citesc. La întrebarea: „Când ai citit ultima carte?” am primit răspunsuri de genul: „Nu am citit decât lecturile obligatorii din şcoală.”

Cum sunt oamenii afectaţi de lipsa cititului?

În primul rând exprimarea le este greoaie, de cele mai multe ori. Nu-şi găsesc cuvintele, se bâlbâie, iar atunci când reuşesc să le găsească sunt dintre cele mai simple. Bagajul de cunoştinţe le este oarecum limitat, iar de cultură generală nici nu poate fi vorba. Continue reading

32

Concurs: Concediază-ţi şeful! (terminat)

Întrucât ieri am avut onoarea de a vă prezenta cartea lui Ştefan Murgeanu, astăzi, prin bunăvoinţa aceluiaşi Ştefan Murgeanu, avem de dat 3 exemplare din „Concediază-ţi şeful!” , precum şi bonus 3 exemplare din “Ghidul carierei tale”

Sperând că aţi citit articolul de ieri şi că v-a atras atenţia, motivându-vă să vă doriţi cartea, vă oferim posibilitatea de a intra în posesia ei participând la urmatorul concurs.

Aşadar, pentru a obţine cartea trebuie să răspundeţi la urmatoarea întrebare: Ce i-ai spune şefului tău atunci când l-ai concedia? Continue reading

62

[Încheiat] Concurs de epigrame despre bani!

În DEX scrie: echivalent general al valorii mărfurilor, el însuşi fiind o marfă. Deci ar trebui să fie o facilitate in a obţine lucrurile pe care le dorim.

Dar cum se obţin banii. Nu metoda propriu-zisă. Mai corect ar fi să întreb: care este preţul banilor?

În ziua de azi, preţul este cam o treime din viaţă. Banii au depaşit valoarea de marfă şi au devenit un scop în sine pentru mulţi oameni, iar zicala: „banii nu aduc fericirea” a fost completată cu: „…dar o întreţin”. Continue reading

5

„Ieşi din Labirint” – Luca Dezmir

Luca Dezmir ne prezintă reţeta ideală, conform căreia – cel putin teoretic – oricine poate deveni independent financiar.

Am citit pe ultima copertă a cărţii că el este primul autor din România care îndrăzneşte să abordeze asemenea temă dintr-o perspectivă inedită: propria experienţă. Devine astfel, un foarte bun şi concret exemplu.

Ideea de a scrie această lucrare mi se pare extraordinară. Spun Lucrare şi nu Carte, întrucât nu este o carte în sine, ci un cumul de idei şi indicaţii, bazate în primul rând pe propria experienţă, precum şi pe studiul altor asemenea lucrări.
Continue reading

„Pe spatele şerveţelului” – Dan Roam

Mergând prin librării, am descoperit o carte diferită de toate celelalte. Este deosebită, atât ca nume – „Pe spatele şerveţelului”, ca design – are forma şi coperţile ca ale unui şerveţel, cât şi ca abordare şi conţinut.

Atunci am ştiut că vreau să o citesc. Am reuşit să pun mâna pe ea şi într-un timp relativ scurt, am şi terminat-o.

Autorul, Dan Roam, reuşeşte să te introducă în modul gândirii vizuale, folosind un limbaj uzual pentru a putea fi înţeleasă de oricine.

Avantajul cel mai mare pe care îl ai, dacă vrei să îţi faci o idee despre ce înseamnă să îţi foloseşti gândirea vizuală, este acela că, în carte, întâlneşti foarte multe desene. Dan Roam îşi exemplifică fiecare teorie printr-un desen, pentru a te ajuta să înţelegi conceptul şi pentru a avea un punct de pornire în exlorarea rezolvării problemelor cu ajutorul desenelor. Continue reading

16

Eu citesc pe unde apuc

Acum ceva timp aveam un complex foarte-foarte ciudat: şi anume cititul în public. Şi când spun „public” nu mă refer la lecturatul cu voce tare în faţa a zeci de oameni (ăsta-i un alt complex). Eu pur şi simplu mă simţeam stânjenit, mă simţeam ciudat, jenat, privit când citeam prin tramvaie, autobuze, metrouri şi tot aşa.

Toată viaţa mea mama, profesoara de română din clasele mai mici şi meditatoarea (cea care m-a pregătit pentru Capacitate) m-au bătut la cap să citesc. Mă obligau. Dar efectul desigur a fost zero. Nu ştiu dacă voi când eraţi mici lecturaţi ceva dar eu nu puteam şi nici nu voiam. Totuşi, am început să citesc foarte mult o dată ce am început să merg cu trenul foarte mult. De plictiseală îmi cumpăram cărţi şi citeam câteva ore bune pe drum. Continue reading

5

Cum vezi tu Legea atracţiei?

Am întrebat: „Cum vezi tu Legea atracţiei?” … şi uite aşa am mai dat o carte! Părerile sunt împărţite şi interesante. Vă învit să le citiţi aici (în comentarii).

Câteva răspunsuri ce ne-au plăcut (ordine aleatorie):

Cristian Andrei
10 Martie 2010 la 11:02 am

Gandesti pozitiv, iti imaginezi ca ai deja ceea ce iti doresti si ca profiti de acel lucru, elimini gandurile negative si totul o sa vina la tine mai devreme sau mai tarziu, in functie de cat de mare este dorinta ta. :)

Continue reading

CLOSE
CLOSE