Tag Archive

Tag Archives for " cat timp investesc in pasiune "
5

5 sfaturi pentru a-ți monetiza pasiunea cât ești la liceu sau facultate!

Adevărul este că undeva în clasa a 10-a am început să câștig bani făcând, întâmplător, ceva ce-mi plăcea: scriam.

Mi se cerea să scriu tot felul de articole pe tot felul de teme și eram plătit ca să fac asta. Nu scriam excepțional, dar scriam cu pasiune. Aveam un public țintă și existau clienți interesați să fac eu această muncă. Ei mă găseau pe mine, niciodată eu pe ei.

A fost o șansă, o oporunitate, un noroc că am reușit să fac bani făcând ce-mi place la o vârstă destul de fragedă și, desigur, cumva destul de întâmplător.

Pe toată durata liceului am continuat să fac ceea ce îmi plăcea să fac: pierdeam nopți stând pe internet, citind și scriind articole sau uitându-mă cu admirație la cele mai noi campanii de publicitate online.
Continue reading

13

A venit momentul!

Vânătorii unui trib izolat recent descoperit.

Dilema „Să stau angajat sau să-mi monetizez pasiunea?” cred că a apărut cu ceva zeci de ani înainte de generaţia 1990, cu generaţia mea. Şi cred că această dilemă va deveni tot mai puternică şi „omniprezentă” în viaţa oamenilor din generaţiile ce urmează.

Dacă până acum zece ani oamenii căutau a se angaja în firme cât mai mari, pe perioade cât mai lungi pentru o anumită „siguranţă financiară”, acum lucrurile nu mai stau chiar aşa. Chiar azi mi-a spus o cunoştinţă: „Eu nu vreau să fiu angajată la 30 de ani. Sper ca atunci să pot să am afacerea mea!” Am întrebat-o ce afacere vrea să-şi facă. Nu ştia. Ştia doar că nu voia să fie angajată. Simţea, încă de acum, că a fi angajat nu este „de succes”. Continue reading

CLOSE
CLOSE