Tag Archive

Tag Archives for " ceai "

5 motive să începi să bei ceai astăzi

Foarte mulți oameni aleg cafeaua ca băutura ce dă trezirea de dimineață, dar câți dintre voi ați băut o ceașcă de ceai în ultima săptămână? Iar când spun ‘ceai’ nu mă refer la infuziile de plante sau fructe, ci la cele obținute din planta camellia sinensis. Tradiția ceaiului începe în urmă cu mai bine de 5000 de ani, nu degeaba strămoșii noștri au apreciat planta atât de mult: ceaiul este bogat în beneficii atât pentru trup, cât și pentru suflet. Foarte pe scurt, aș vrea să vă fac astăzi cunoștință cu câteva din aceste beneficii și să vă conving că ceaiul nu este doar băutura asociată cu boala.
Continue reading

1

Interviu cu Dorothea Kettler

Pe Dorothea am cunoscut-o atunci când m-am apucat să fac marșuri pe biciclete în București pentru a promova pedalatul.

Ea făcea flashmoburi acum vreo 3-4 ani prin București.

Am ținut legătura în ultimii ani. A fost mereu un foarte bun consilier pentru afacerea mea, Tribul. Când mai aveam probleme sau nedumeriri îi ceream părerea. Uneori o părere de la cineva „neimplicat” în proiectul tău e foarte valoroasă.

De curând Dorothea a început să-și urmeze pasiunea în stil mare. Și asta fără să citească cartea care se vinde precum pâinea caldă. Și-a făcut un magazin de ceaiuri de curând și se străduiește să găsească pasionații de ceai din România ca să le arate ce înseamnă „Ceai de calitate”.

Magazinul se numeste d’Oro Tea și poate fi găsit la doro-tea.ro.

1. Zi-mi câteva lucruri despre tine…

Dorothea, am 22 de ani. În urmă cu 3 ani am terminat liceul german, după care am plecat în Germania pentru a studia, lucra şi pentru a descoperi o lume nouă. Am sfârşit îndrăgostindu-mă de o cultură dintr-un colţ complet opus al lumii şi dorind să mă întorc în România pentru a porni o afacere: un magazin de ceaiuri. Continue reading

2

Ceremonia ceaiului de Thich Nhat Hanh

Îmi plac lucrurile care au un subînțeles. Când în spatele lor se ascunde o comoară neprețuită. Când noi judecăm un titlu, o persoană doar în doua secunde și nu ne mai indreptăm atenția asupra a ceea ce vrea să spună cu adevarat, același lucru se întâmplă și cu acest articol, nu am să explic ci te voi lasă pe tine să descoperi.

Thich Nhat Hanh  (se citește tic-na-han) avea o povestioara despre ceremonia ceaiului, povestioara sună cam așa. Continue reading

CLOSE
CLOSE