Tag Archive

Tag Archives for " citit "
2

5 moduri prin care să te îndrăgostești de citit

Simt că avem nevoie de mai mulți oameni care să facă lucrurile din iubire, pentru că motivația principală a oricărui lucru pe care-l faci nu trebuie să fie: banii, beneficiile sau faima, ci iubirea.

Dacă tot vorbim de iubire și îndrăgostiți, o mare parte din zi pentru mine înseamnă să stau “cu nasul” în cărți. Să citesc ore și în șir, să-mi imaginez, să-mi iau notiție și să mă pierd printre cuvintele și sentimentele pe care fiecare autor le trasmite cum știe mai bine.

Da, recunosc… sunt îndrăgostit. Și nu de oricine și nu oricum. Ci de citit și de cărți. Așadar vreau să-ți transmit și ție această dragoste pentru lectură și m-am decis să-ți prezint 5 moduri prin care și tu poți să te îndrăgostești de citit.
Continue reading

24

Cum eşti afectat de lipsa cititului?

Cu dezamăgire am constatat în ultima vreme că foarte mulţi tineri nu mai citesc. La întrebarea: „Când ai citit ultima carte?” am primit răspunsuri de genul: „Nu am citit decât lecturile obligatorii din şcoală.”

Cum sunt oamenii afectaţi de lipsa cititului?

În primul rând exprimarea le este greoaie, de cele mai multe ori. Nu-şi găsesc cuvintele, se bâlbâie, iar atunci când reuşesc să le găsească sunt dintre cele mai simple. Bagajul de cunoştinţe le este oarecum limitat, iar de cultură generală nici nu poate fi vorba. Continue reading

16

Eu citesc pe unde apuc

Acum ceva timp aveam un complex foarte-foarte ciudat: şi anume cititul în public. Şi când spun „public” nu mă refer la lecturatul cu voce tare în faţa a zeci de oameni (ăsta-i un alt complex). Eu pur şi simplu mă simţeam stânjenit, mă simţeam ciudat, jenat, privit când citeam prin tramvaie, autobuze, metrouri şi tot aşa.

Toată viaţa mea mama, profesoara de română din clasele mai mici şi meditatoarea (cea care m-a pregătit pentru Capacitate) m-au bătut la cap să citesc. Mă obligau. Dar efectul desigur a fost zero. Nu ştiu dacă voi când eraţi mici lecturaţi ceva dar eu nu puteam şi nici nu voiam. Totuşi, am început să citesc foarte mult o dată ce am început să merg cu trenul foarte mult. De plictiseală îmi cumpăram cărţi şi citeam câteva ore bune pe drum. Continue reading

CLOSE
CLOSE