Tag Archive

Tag Archives for " colegi "

Schimbare versus Libertate !

În viaţa de zi cu zi schimbările sunt iminente, indiferent de planul în care apar, ele fac parte din cotidian. În genere, toţi ne dorim sa emanăm energie pozitivă, să fim un exemplu de luat în calcul pentru semenii care gravitează în jurul nostru, întocmai ca aceştia să ia atitudine atunci când se află într-un impas de plafonare.  Ce se întamplă când viaţa profesională ne este atacată de monotonie ? de imposibilitatea de a fi animată la momentul oportun de aceste binevenite schimbări ? Chiar şi după ani buni de activat în aceeaşi companie, fiind obişnuiţi cu acelaşi traseu al carierei profesionale, dorinţa şi puterea de schimbare scad şi nu ne dorim altceva nou, să pornim pe alt drum necunoscut pare neatractiv şi riscant. Atunci ne mulţumim cu ce avem şi acceptăm totul, cu bune şi rele, mai mult rele decât bune: leafa merge, jobul este stabil…..doar că lipseşte ceva, oare ce?……aaa, da, asta era: viaţa profesională este fadă. Mersul lucrurilor îşi vede de cursul lui firesc, fără satisfacţie, cu colegi plictisiţi la fel ca noi şi nemulţumiţi de felul în care evoluează jobul dar fără să ia atitudine pentru că nu consideră că este treaba lor să lupte pentru schimbare. Aşteaptă cu speranţa că poate se va întampla cândva iar dacă totul rămâne la fel ne consolăm cu ideea că aici ştim deja cum stau lucrurile, ce rost are să mizăm?. Continue reading

Valorile care creează o echipă extraordinară

Într-un interviu recent, Mark Zuckerberg a spus că el angajează după un singur criteriu: dacă și-ar dori să lucreze el pentru persoana pe care o angajează.

Ideea lui mi se pare una dintre cele mai bune inspirații pe care am găsit-o când vine vorba despre cum să alegem echipa cu care să lucrăm.

Eu sunt antreprenor de start up social. Asta înseamnă că o bună parte din drumul pe care îl parcurg zilnic îmi este necunoscut. Supraviețuirea inițiativei mele ține de o echipă unită, flexibilă, dedicată misiunii noastre.

Mai mult decât atât, eu cred în echipa perfectă. Cred că oamenii potriviți fac minuni, iar cei nepotriviți pot strica ceva, oricât de bun este lucrul respectiv. Continue reading

4

Provocarea de vineri: Îndulceşte-i!

Vineri de vineri noi venim cu idei de mici „provocări” care să te scoată din zona de confort şi să-ţi schimbe ziua puţin… într-un mod cât mai pozitiv, desigur.

Mereu am avut impresia că zilele de naştere alte colegilor mei (fie ele în şcoala generală, liceu sau pe vremea când eram angajat full-time) au făcut ca ziua mea să fi mai bună…

Asta nu se întâmpla neapărat datorită faptului că sărbătoritul obişnuia să ne îndulcească sau să ne aducă suc… ci, cumva, datorită bomboanelor şi al sucului, exista o „stare generală de bine”. Şi această stare, din nou, nu se datora pur şi simplu sărbătoritului, ci cumva se năştea tocmai datorită ieşirii din rutină.

Faptul că făceam ceva „diferit” ne făcea să ne simţim mai bine. Continue reading

CLOSE
CLOSE