Tag Archive

Tag Archives for " comunicare "

Este posibil ca fiinţa umană să se elibereze definitiv de furie?

Ţi s-a întâmplat vreodată să constaţi că anumite situaţii aparent nesemnificative dar care se repetă la nesfârşit sau anumite evenimente care te iau prin surprindere îţi provoacă instantaneu atât de multă furie încât nu reuşeşti să o mai controlezi? Ţi s-a întâmplat să te simţi apoi jalnic şi vinovat de reacţiile pe care le-ai avut deşi intenţia ta conştientă nu a fost nici măcar pentru o clipă aceea de a scăpa lucrurile de sub control şi de a aduce prejudicii cuiva? Ai observat că şi alţii din jurul tău trăiesc deseori acest lucru? Te-ai întrebat vreodată în mod serios ce anume duce la apariţia acestei furii? Este oare cu putinţă ca acţionând asupra sursei care o creează şi o întreţine să dispară definitiv posibilitatea ca această furie să mai existe în fiinţa ta? În ceea ce mă priveşte, răspund afirmativ la toate aceste întrebări deoarece nu în mod întâmplător am căutat să aflu şi să înţeleg ce anume produce şi întreţine furia şi în ce fel poate fi ea abordată şi eliminată definitiv din viaţa mea. Iată pe scurt ce anume am aflat, înţeles şi experimentat eu referitor la abordarea furiei şi la înlăturarea posibilităţii ca ea să se mai manifeste: Continue reading

Poți să repeți, te rog?

Pentru că am participat în weekend la un curs cu memorabilul Dr. Jack Pransky, am proaspăt în minte subiectul ”ascultării”, un subiect prăfuit și uitat de lume. Acum totul se învârte în jurul comunicării:

Cum să comunicăm mai bine în cuplu?

Cum să comunicăm cu copiii?

Comunicarea în afaceri

Comunicare eficientă

Așa că ce se gândește Jack să facă? Să ne aducă o listă de mituri valabile în cadrul unei relații. Și unul din aceste mituri este: Continue reading

2

Tu cum comunici?

Majoritatea problemelor dintr-o relaţie (nu mă refer doar la relaţiile de cuplu, ci în general) pornesc dintr-o comunicare deficitară.

Unii ar spune că lipsa comunicării duce la degradarea relaţiilor, însă tind să cred că nu lipsa ei e problema, ci mai degrabă calitatea conversaţiei. Am văzut oameni care vorbeau (a se citi certau) trei ore şi nu ajungeau la un punct comun şi la polul opus, oameni care lămureau problemele în zece minute şi mergeau apoi la o bere. În ambele situaţii exista comunicare, doar că în al doilea caz, era şi de calitate.

Continue reading

Povestește ca să înțelegi – reCreiere intensă

Duminica asta, 9 decembrie am construit un eveniment pe care-l băgăm în categoria „intens”. E vorba de un workshop de comunicare de 7 ore (da, cu pauze), care implică interactivitate și socializare.

Toate detaliile despre eveniment pot fi găsite dând click pe afiș sau pe site-ul nostru: www.reCreiere.ro

Studenții au o reducere de 50 RON.

Iar dacă vii cu un prieten, al doilea bilet este cu 50% mai ieftin.

Te așteptăm să avem o duminică minunată!

2

Primul pas este conștientizarea

Primul pas este conștientizarea – sau despre cum m-am înțeles cu un copil de 10 ani așa cum nici mama sa nu s-a înțeles cu el.

Cred cu tărie că înainte de orice acțiune există un ‘aha moment’, un moment de conștientizare. El poate fi voit, intrinsec, cumva o conștientizare cerută, sau poate fi extrinsec, cumva venit de la cei din jur sau de la cele ce s-au întâmplat în jurul nostru, în viața noastră.

Am o soră și face 10 ani în decembrie, anul acesta. O cheamă Eden și diferența dintre mine și ea, de vârstă, este de 12 ani. Totuși, se pare că reușesc, uneori, să mă înțeleg cu Eden mai bine decât se înțelege mama cu ea.

Acum câteva zile m-am auto-depășit și am semișocat-o pe mama, femeie cu experiență în a crește copilași (a crescut, totuși, trei!). Continue reading

Cum a fost la reCreiere 2012?

Hai la reCreiere 2013 pe 30 martie 2013! Click aici pentru detalii!

Cine ar fi crezut că un simplu blog pornit în 2010 ar putea strânge în 2012, pentru o zi, peste 120 de oameni sub un singur acoperiș?

Dacă mă întrebai acum câteva luni dacă cred că pot genera cu Motivonti un eveniment fain care să adune 100 de oameni frumoși – ți-aș fi zis că … probabil nu. Dar mi s-a dovedit contrariul.

Ieri, 14 octombrie 2012, a avut primul eveniment „mare” în care m-am implicat personal, dar și primul eveniment „mare” marca Motivonti: și anume reCreiere. Desigur că termenul „mare” este foarte subiectiv. Există evenimente ce adună mii de oameni. Al nostru a adunat puțin peste 100 și, cu toate astea, tot îl consider „mare”.

Am avut parte de o zi întreagă de workshopuri faine, socializare și distracție.

Ziua a fost împărțită în 3 mari categorii: comunicare, creativitate şi motivare. Fiecare dintre cele 3 categorii a avut 3 speakeri ce au abordat 3 niște diferite.

Printre speakeri am avut nume frumoase precum: Oana Sandu (de la Decât o revistă), Florin Ghindă, Paul Ardeleanu, Nicușor Dan, Gabriel Solomon, Bogdan Neagu (Turific!) și băieții de la iDrum Cafe, ce ne-au învățat să cântăm la tobe. :)

A fost o zi plină de învățături, plină de socializare și foarte-foarte plină de zâmbete.

A fost o zi în care fiecare dintre noi a învățat ceva nou.

A fost o zi în care ne-am făcut o groază de cunoștințe noi.

Ne vedem la anul! :)

Hai la reCreiere 2013 pe 30 martie 2013! Click aici pentru detalii!

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Cum a fost la reCreiere 2012

Hai la reCreiere 2013 pe 30 martie 2013! Click aici pentru detalii!

6

Reţelele de socializare sunt dăunătoare comunicării

Aveam în draft să scriu articol despre subiectul ăsta, dar am tot uitat. Până când, acum câteva zile, la aniversarea unui prieten, fiind o tristeţe mormântală şi toţi fiind pe telefoane, cineva a zis că: „petrecerea asta e ca faza aia de pe 9gag” („A bunch of my friends are coming over this evening to play on their phones„.). M-a pufnit râsul pentru că tocmai asta gândeam şi eu. Continue reading

2

Două învăţături ale iubirii

1. Drumul iubirii de la vis la realitate

Orice om îndrăgostit trăieşte la început într-o stare de fericire, într-o iubire plină de pasiune. Este nedespărţit de fiinţa iubită, fac totul împreună, sunt atenţi unul cu celălalt şi nu se satură să-şi fie alături.

Dar odată cu trecerea timpului sentimentele lor se uzează, euforia dispare, rutina şi monotonia îşi fac apariţia, iar viziunea despre partener se modifică.

De câte ori vi s-a întâmplat ca după 3-5-11 luni de relaţie să observaţi că nu mai aveţi nimic în comun cu iubitul/iubita d-voastră? Nu mai aveţi aceleaşi preferinţe, aceleaşi dorinţe, acelesi planuri, totul s-a schimbat. Continue reading

11

Body Language – Doar un simplu mit?

Limbajul trupului are un rol foarte important în comunicarea de zi cu zi. Se spune că cea mai mare parte a mesajului pe care dorim să îl transmitem se face prin elemente nonverbale precum postura corpului, privirea, gesturile, expresiile faciale şi nu numai. Cărţi despre limbajul nonverbal, care promit că pot descifra orice gest există la tot pasul. Se ridică însă câteva semne de întrebare. Cât de adevarate sunt cărţile şi sfaturile din ele? Cu câtă exactitate pot descifra ele gesturile cuiva? Sunt ele realitate sau în mare parte ficţiune?

În primul rând, fiecare persoană are felul său propriu de a se manifesta. Nu înseamnă că dacă cineva nu te priveşte în ochi în timpul unei conversaţii te minte şi nici dacă stă cu mâinile încrucişate că a adoptat o poziţie defensivă. Gesturile nu pot fi scoase din context. Trebuie mai întâi să înţelegi întreg contextul în care o persoană reacţionează într-un anumit fel şi abia apoi să încerci să interpretezi gestul său. Poate persoanei respective îi este doar frig, motiv pentru care sta cu braţele încrucişate şi nu încearcă deloc să pară defensivă. Continue reading

4

Ai notat?

Atunci când Ariel mi-a propus să scriu săptamâna aceasta un articol despre o temă la alegere, primul lucru pe care l-am făcut a fost să scot din cutia așezată strategic la distanță de o mână de laptop un teanc de hârtii albe, pătrate, pe care îmi notez de obicei sarcinile pentru viitorul foarte apropiat. În mod straniu, de câte ori notez pe aceste foi, reușesc să-mi duc la capăt misiunea (poate pentru că albul simbolizează puritatea, poate pentru că pe ACESTE hârtiuțe notez numai ce-mi place să fac), pe când toate notițele referitoare la teme la mate (scrise pe niște sticky notes gălbioare) ajung la gunoi fără să fi fost bifate înainte.

Mi-am dezvoltat în ultimii 2 ani un sistem ce garantează că-mi voi aminti tot ceea ce-mi doresc să fac, deși sunt o persoană foarte uitucă de fel (poate și din cauză că am atâtea dorințe și atâtea direcții înspre care vreau să mă îndrept mai departe în viață). Ideea de la baza acestuia e simplă și voi avea grijă să ți-o expun în următoarele paragrafe. Continue reading

CLOSE
CLOSE