Tag Archive

Tag Archives for " confort "
4

Drumul către spațiul binelui public. Sau despre arabi

Scriu la cald după 10 zile pe cont propriu, petrecute într-o țară arabă, fără ca șederea să-mi fie intermediată de vreo agenție de turism. Nu o să povestesc despre obiectivele turistice vizitate, cu toate că ar merita să scriu chiar o carte. Pentru mine călătoria înseamnă oameni și locuri iar acum aleg să mă concentrez pe oameni, pe prejudecățile cu care am plecat de acasă, prejudecăți născute din ceea ce am auzit în jurul meu vorbindu-se despre arabi dar și pe lecțiile pe care le-am învățat, mai ales că am plecat la mai puțin de 24 de ore după tragedia din Colectiv: Continue reading

8

Pe tine ce te face FERICIT?

Observ la foarte mulți oameni un pattern (model) și îmi este extrem de frică să nu ajung ca ei.

Modelul este următorul: toți se iau după alți oameni; dacă 100 de oameni au făcut o facultate și apoi s-au angajat la un job mizerabil, restul de 50 o să îi urmeze.

Dacă toți au mașină, se îmbracă cu haine de firmă, au ceasuri scumpe și femei la brațul lor, toți vor crede că asta este fericirea și vor încerca să emuleze, vor munci slujbe mizere pentru a cumpăra lucruri care nu le plac, asta doar pentru a impresiona nişte oameni pe care îi urăsc.

Oare asta înseamă fericirea?

Continue reading

7

Ştii să te opreşti?

Fiecare dintre noi avem limite pe care ni le impunem în anumite situaţii. Pentru unii  aceste limite sunt extrem de largi, lucru ce îi afectează negativ pe cei din jurul lor, întrucât aceştia din urmă se simt agresaţi sau ofensaţi în mod direct şi personal. Să vă dau un exemplu cu ceea ce mi s-a întâmplat mie cândva.

Merg în vizită. Gazda este extrem de amabilă. Nu ştie ce să mai facă pentru a mă face să mă simt cât mai bine. Acest lucru are un oarecare efect advers. Nu pentru că nu apreciez amabilitatea şi eforturile ei. Nici vorbă! Sunt foarte încântată de atenţia ce mi-o acordă, dar efortul pe care văd că îl depune devine exagerat şi mă copleşeşte. Lucru care mă determină să îmi doresc să înceteze, pentru că încep să mă simt inconfortabil. Continue reading

CLOSE
CLOSE