Tag Archive

Tag Archives for " cum sa fiu creativ "
17

Există un singur secret când vine vorba de inspiraţie…

Ştii acele momente când trebuie să creezi ceva dar nu ai inspiraţie?

Dacă ai încercat vreodată să ţii un jurnal sau să scrii zilnic pe un blog, să scrii poezii sau, în fine, probabil să faci, în general, ceva artistic foarte des… cu siguranţă ai avut momente în care parcă pur şi simplu nu ştiai ce să faci. Parcă pur şi simplu erai lipsit de idei.

Am împlinit 6 ani de când am un blog personal pe care scriu destul de des – uneori zilnic, alteori un articol la 2-3 zile. Am avut şi pauze de o săptămână uneori… Şi am avut chiar momente când voiam să renunţ, argumentând că Nu am inspiraţie. Continue reading

Creează lucruri simple

Crează-ţi viaţa! Ţine-i piept, stai drept în faţa ei şi priveşte-o cu mult curaj. Ia o foaie şi un creion şi deseneaz-o aşa cum vrei, aşa cum o vezi tu…. Fă-o strâmbă, fă-o perfectă, fă-o roz, fă-o albastră… Nu contează aparenţele, contează numai să fie aşa cum îţi doreşti TU cu adevărat.

Opreşte-te din activităţile tale zilnice, ia o pauză de la acea monotonie şi de la acel program respectat cu stricteţe şi creează! Fă ceva creativ pentru tine şi implicit pentru cei de lângă tine! Fă ceva relaxant, fă ceva interesant, fă ceva motivant!

Trezeşte-te mâine dimineaţă, aşează-te în faţa oglinzii, vorbeşte cu tine şi convinge-te că poţi face ceva creativ – lucru ce te ajută să capeţi încredere în tine şi în forţele tale, lucru ce te ajută să te redescoperi – convinge-te că meriţi din plin acel ceva. Scrie pe oglindă – cu un ruj, cu un marker, cu un creion de ochi – primul cuvânt care îţi vine în minte. Dă-te 2 paşi în spate şi priveşte! Zâmbind, vei vedea că ai creat ceva… printr-un singur cuvânt ţi-ai creat o stare de bine. De ce să nu faci asta mai des? De ce să fii zgârcit cu momentele tale de bucurie? Continue reading

CLOSE
CLOSE