Tag Archive

Tag Archives for " cuplu "

Fii bine cu tine, de acum!

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, organizează conferința Fii Bine cu Tine, De Acum! ce va avea loc duminică, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Șoseaua Panduri, nr. 90, începând cu ora 10:00.

Poți rezerva un loc la eveniment la pr@psihotrauma.ro sau la

telefon 0722 56 36 40 – Diana Teodorescu.

Vrei să afli mai multe? Te aşteptăm duminică, 4 octombrie la conferinţa Fii bine cu tine, de acum! Detalii pe: www.fiibinecutine.ro

Mai jos sunt o parte din răspunsurile celor ce vor conferenția duminică. Continue reading

Dacă mi-ar spune că e gay.

Am fost întrebată într-un cadru terapeutic ce aș face, cum m-aș simți și cât de tolerantă aș putea fi dacă acum, în clipa asta partenerul meu, cel cu care sunt împreună de 15 ani, cu care am doi copii, cu care am construit enorm de multe, mi-ar spune că e gay, că și-a dat seama de asta abia acum? Continue reading

2

Cele mai frecvente 5 întrebări despre relații

Salut! Numele meu este Cristi F. Ștefan și în urmă cu aproape 3 ani de zile scriam pentru Motivonti primul meu articol. A fost, este și va rămâne un articol dezastruos. Ironia face căt tot despre relații era.

Doar că anii au trecut,eu am mai experimentat, am mai citit și am început să-mi îmbunătățesc viața, relațiile au urmat. Momentan scriu pentru aproximativ 40.000-50.000 de cititori în fiecare lună, am reușit să construiesc o comunitate frumoasă de oameni remarcabili și de jumătate de an lucrez la un nou proiect.

Înainte să construiesc acest proiect despre relații, pe care l-am denumit Relații Remarcabile, am adresat o întrebare câtorva mii de persoane. Am primit peste 500 de întrebări, le-am notat într-un document și am început să le analizez.

În curs, carte și interviurile din noul proiect m-am axat fix pe cele mai comune întrebări despre relații iar astăzi vreau să împărtășesc cu tine cele mai frecvente 5 întrebări pe care le primesc despre relații.

Continue reading

Viața de cuplu înainte și după apariția copiilor

„Viața de cuplu înainte și după apariția copiilor” – eveniment susținut de terapeutul Claus Kostka – 7 aprilie, București

Luni, 7 aprilie 2014, va avea loc la Librăria Bastilia, conferința “Viața de cuplu înainte și după apariția copiilor”, avându-l ca invitat pe psihologul Claus Kostka. Întâlnirea se desfășoară în intervalul 18:45 – 21:00 și este un eveniment marcă al Părinți Autentici.

“Oamenii se schimbă când, din a fi doar un cuplu de îndrăgostiți, aceștia se transformă în părinți”, este un citat dintr-un interviu acordat de Claus Kostka, cu ocazia prezentului eveniment. Modificarea de perspectivă pentru parteneri este inerentă atunci când în vețile celor doi apar copiii și, odată cu ei, noi nevoi, priorități, poate chiar noi reguli. Continue reading

Restricția socială a iubirii

Societatea modernă impune o restricție socială a iubirii. Iubirea este una dintre emoțiile de bază, ca și furia, durerea, teama, plăcerea. Religiile și codurile morale îngrădesc iubirea și o definesc ca fiind ceva diferit de emoție, dându-i un sens mult mai larg, de angajament, iubire eternă. Societatea ne învață să nu trăim experiența iubirii pentru că ea angajează, este periculoasă și conține o amenințare.

În principiu, prin privarea de iubire se reușește o penurie afectivă care este mult mai eficace în controlarea comportamentului uman decât brutalitatea și pedepsele.

Nu da semne de recunoaștere în mod deschis

Vouă pot să vă spun: “am un prieten deosebit de frumos. Este inteligent, misterios, cald, are simțul umorului. Am încredere în el. Sunt mândră că sunt prietena lui și sunt fericită când îmi acordă atenție.” Credeți că lui am curaj să-i spun toate acestea? Categoric nu, sunt sigură că le-ar interpreta ca pe o „invitație sexuală.” Mai ales că eu sunt femeie și el este bărbat, deci complimentele sunt și mai dificil de pronunțat. Continue reading

Relații de cuplu împlinite – Workshop despre relații – exclusiv pentru femei – [Reducere!]

Corpul îți vorbește – Vindecă-ți rănile trecutului - Workshop

Relația de cuplu este un aspect foarte important al vieții noastre și “spațiul” în care ne tragem sufletul și ne reconectăm la starea de bine, la bucurie, la joacă, la noi înșine. Căldura emoțională de acasă ne însotește întreaga zi și ne dă încredere, chiar dacă suntem sau nu unul în prezența celuilalt. De aceea avem nevoie să știm cum să creăm și să menținem armonia în relația cu partenerul de viață.

Iată întrebările la care vei găsi răspuns participând la workshopul „Relații de cuplu împlinite”:

• Ce merge bine în relația ta de cuplu?

• Cum poți crea un cadru care să permită o calitate mai ridicată a conversațiilor pe care le aveți?

• Cum eviți relațiile toxice și cum știi care este profilul partenerului de cuplu potrivit pentru tine?

• În ce măsură partenerul tău știe ce este important pentru tine și invers?

• Care sunt semafoarele tale peste care „nu se trece”?

• Cum repoziționezi o criză în cuplu într-o nouă oportunitate?

• Cum poate dezvoltarea ta personală sau coaching-ul să transforme relația de cuplu?

Workshop-ul va fi ținut de Alina Buzatu și Andreas Fuhrmann. Continue reading

3

Iubirea ca marfa de troc

„Love is free, free is love”. Versul din melodia lui John Lenon m-a făcut să mă gândesc mult la iubire şi libertate, dacă într-adevăr acestea două pot fi una.

Mulţi dintre noi gândim că atunci când intrăm într-o relaţie totul se schimbă. Trebuie să depindem mereu de celălat, el/ea te va iubi şi tu va trebui să dai la schimb aceleaşi lucruri. Unii îşi doresc de la partenerii lor mai mult şi vor să îi schimbe, alţii se lasă sau nu transformaţi, până se ajunge la o limitare reciprocă. O închidere în mici colivii imaginare din care unii niciodată nu mai reuşesc să iasă de „dragul iubirii”. Continue reading

2

Două învăţături ale iubirii

1. Drumul iubirii de la vis la realitate

Orice om îndrăgostit trăieşte la început într-o stare de fericire, într-o iubire plină de pasiune. Este nedespărţit de fiinţa iubită, fac totul împreună, sunt atenţi unul cu celălalt şi nu se satură să-şi fie alături.

Dar odată cu trecerea timpului sentimentele lor se uzează, euforia dispare, rutina şi monotonia îşi fac apariţia, iar viziunea despre partener se modifică.

De câte ori vi s-a întâmplat ca după 3-5-11 luni de relaţie să observaţi că nu mai aveţi nimic în comun cu iubitul/iubita d-voastră? Nu mai aveţi aceleaşi preferinţe, aceleaşi dorinţe, acelesi planuri, totul s-a schimbat. Continue reading

CLOSE
CLOSE