Tag Archive

Tag Archives for " curiozitate "

Unde a dispărut curiozitatea?

Când suntem mici suntem curioși. Avem o lume întreagă de descoperit, lucruri de aflat, experiențe de trăit. Observi câte întrebări pune un copil? E normal, nu știe nimic și vrea să cunoască ce se întâmplă în jurul lui. Însă, copilul crește și devine inhibat. Părinții îi spun să tacă din gură, colegii de la școală râd de el pentru că nu știe un lucru banal, iar profesorul nu se obosește să explice de două ori și îl blamează că nu e în stare să înțeleagă.

Astfel copilul încetează să mai întrebe. Nu vrea să pară că nu știe sau că e ignorant. Nu ți s-a întâmplat ca cei din jur să vorbească pe un subiect necunoscut, iar tu să dai aprobator din cap. Nici măcar nu ai încercat să cauți informații despre tema discutată când ai rămas singur. Continue reading

3

Curiozitatea – emoţie negativă

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să nimereşti în mijlocul unei conversaţii ? Încerci să ai răbdare ca cel ce vorbeşte să-şi termine ideea dar la un moment dat cedezi şi începi asaltul: ce? când? cum? despre cine-i vorba?

Stăpâneşte-te!

Curiozitatea poate fi controlată, la fel ca orice altă emoţie. Învaţă să fii mai puţin interesat de fiecare bârfă pe care o auzi pe jumătate. Dacă visezi să ştii fiecare amănunt din viaţa fiecărui prieten rişti să nu mai ai suficient timp şi energie pentru tine. Stabileşte-ţi priorităţile şi străduieşte-te să te ţii de ele! Continue reading

6

Cele 4 condiţii ale relaţionării

Unii oameni sunt veseli, zâmbesc tot timpul, sunt amabili, au ceva frumos şi bun de spus, comunică cu oricine, oricând. Sunt pozititvi, deschişi, dornici de comunicare.

Alţii au probleme în a relaţiona. Sunt cei pe care îi vedem mai tot timpul singuri şi care nu intervin aproape niciodată în discuţii, iar când se află în compania altor persoane, în cadrul unor întâlniri organizate, se izolează într-un loc şi nu participă activ la evenimentul respectiv. O fac mai mult dintr-un fel de obligaţie.

Pe aceşti oameni îi compătimim şi îi numim generic „introvertiţi”, deşi noţiunea este greşit asociată cu ei. Ei sunt, de fapt, în incapacitatea de a relaţiona, din diverse motive.
Continue reading

CLOSE
CLOSE