Tag Archive

Tag Archives for " dimineata "
13

5 sfaturi ca să începi să iubeşti trezitul de dimineaţă

Trezitul de dimineata… Am învăţat că atunci când am probleme pot să scap de ele prin mai multe moduri, dar cel mai rapid mod este înfruntarea directă. Urăsc şi iubesc trezitul de dimineaţă!

Iubesc trezitul de dimineaţă pentru că sunt foarte productiv, creativ, zilele par mai lungi şi de cele mai multe ori sunt zile de succes, zile în care sunt vesel, fericit. Şi ziua nu pare pierdută, ca atunci când mă trezesc pe la 11 sau 12 PM.

Urăsc trezitul de dimineaţă pentru că este singurul moment al zilei când pot vorbi cu obiectele – şi dimineaţă pot să vorbesc cu patul, care, jur, este extrem de convingător când îmi spune: „mai stai cu mine, mai dormi puţin!”. Desigur… mai urăsc trezitul de dimineaţă pentru că-i greu, pentru că ochii mi se închid şi eu trebuie să mă lupt cu ei, pentru că e frig, pentru că liniştea e asurzitoare şi pentru că lenea e cea mai bună prietenă a mea atunci. DAR GATA CU PLÂNSUL!

Cu toţii ne putem „antrena” să iubim trezitul de dimineaţă! Continue reading

2

Tu ai un ritual matinal?

Tu ce faci în fiecare dimineaţă? Te speli pe dinţi şi pe faţă? Mănânci? Îţi bei ceaiul sau cafeaua? Fumezi o ţigaretă matinală? Hrăneşti animalele din casă? Faci un duş? Citeşti acest blog motivaţional?

În fine, indiferent de ceea ce faci, acela-i ritualul tău matinal. Te defineşte, cumva, în felul său. Zi-mi că nu-ţi faci duş dimineaţa şi mi-e clar că eşti genul de om care te poţi trezi uşor… Căci eu, spre exemplu, îmi fac duş dimineaţa ca să mă pot trezi.

Şi ritualul matinal este pentru viaţa noastră de zi cu zi precum este capul peştelui pentru peşte… căci, se zice, „peştele de la cap se împute”.

Dar prin ritualul matinal nu vrem să ne împuţim ziua, desigur, ci să o facem să fie minunată! Continue reading

8

Omul se cunoaște după cum se trezește!

Tu cum te trezești, singur, sau ai nevoie de un deșteptător?

Ce faci imediat după trezire?

Te trezești imediat ce sună alarma sau adormi la loc?

Te trezești cu zâmbetul pe buze că începe o nouă zi, te întinzi un pic și apoi te dai jos din pat, sau înjuri printre dinți ceva de genul “Ah, la naiba, e deja 6!”, îți pui perna în cap și îți spui că n-are nimic dacă mai dormi încă vreo 15 minute. Apoi te trezești disperat că în 10-20 de minute trebuie să fii gata. Ce ai timp să mai faci acum? Duș? Nici vorba. Mic-dejun? Trebuie și azi să sari peste apă? Cum să bei, că n-ai după ce, zici tu. Te îmbraci repede cu hainele de ieri (și alaltăieri) și ieși în fugă pe ușă. Dar probabil trebuie să te întorci că ți-ai uitat cheile sau mobilul. Și astfel pierzi autobuzul, dai o grămadă de bani pe taxi. Și uite așa începe o zi “grozavă”. Mai târziu te roade stomacul și dai fuga să cumperi o shaorma/plăcintă de la colț. Lichide bei? Cel mult jumătate de litru, nu? Și-apoi te miri de ce ai probleme cu rinichii, de ce te trezești cu o gastrită de toată frumusețea. Și migrenele, tu crezi că sunt ceva normal, poate de la atâta lucru te doare capul, nu realizezi că e de foame sau mai ales de sete. Continue reading

CLOSE
CLOSE