Tag Archive

Tag Archives for " directie "
7

Cum să aplicăm rutina dezvoltării personale

Dezvoltare personală în sus, dezvoltare personală în jos. Toată lumea vrea să se dezvolte personal, însă prea puțini încearcă cu adevărat să înțeleagă conceptul pentru a-l pune în aplicare. Dezvoltarea personală reprezintă fiecare etapă prin care noi, ca indivizi, trebuie să trecem pentru a căpăta experiență, pentru a ne îmbunătăți perspectiva și modul de gândire, iar apoi, într-un final, toata experința respectivă acumulată reprezentând a noastră dezvoltare personală.

Totodată, dezvoltarea personală este conectată de motivația pe care o avem, astfel că rapiditatea cu care ne dezvoltăm are foarte mare legătura cu motivația, și aici mă refer la motivația interioară pentru că ea este ceea mai puternică sursă de motivație. Motivația poate reprezenta multe, însă conceptul de motivație este același pentru toți. Motivația presupune o nevoie sau o dorință care să împingă un anumit comportament într-o anumită direcție, către un anumit obiectiv.

Spuneam că în primul rând este necesară să fie prezentă acea dorință sau nevoie. Când ne referim la nevoie, ne referim, de exemplu, la nevoia de bani, nevoia de socializare, nevoia de mașină și așa mai departe. Însă această nevoie nu poate fi neapărat a noastră, ci poate să fie și a unei persoane apropiate. Când ne referim la dorință, ne referim la dorința de a ajunge undeva, dorința de a fi cineva. Deci putem spune că motivația exterioară are la bază acea nevoie, iar cea interioară are la baza acea dorință. Continue reading

CLOSE
CLOSE