Tag Archive

Tag Archives for " eu "
1

Atunci când nimic nu e sigur…

M-am temut întotdeauna de schimbări. Credeam că tot universul meu s-ar prăbuşi dacă ceva din ceea ce ştiu s-ar schimba. Cu toate astea, simţeam că momentul în care totul va lua drumul altei poveşti e aproape; era ca şi cum aş fi adulmecat de departe o nouă savoare, ce avea să mă găsească.

Atunci când m-am simţit paralizată de frica de a lua o decizie ce simţeam că are să-mi schimbe pentru totdeauna felul de a fi, m-am întrebat, simplu, ce aş alege dacă nu ar trebui să mă gândesc la ce va fi după. Şi, în ciuda faptului că toate alarmele dinlăuntrul meu ţipau“Nu poţi face asta, este imposibil!”, a fost nevoie doar de un pas pentru ca totul să fie… perfect realizabil. Continue reading

Tu, eu, noi

Observ că ne-am pierdut simţul realităţii. De ce este aşa mare diferenţa dintre speranţele tale pentru tine şi realitatea vieţii tale?

Succesul?

Este mai uşor acum, mai mult ca niciodată, să te descurci, să ai o carieră, să te realizezi pe plan profesional. Este mai greu să fii relaxat, calm, înţelegător. Probabil din cauza agitaţiei şi fugii ăsteia nebune după succes.

Din punctul meu de vedere, goana asta este mai mult pentru a le demonstra celorlalţi ceva, nu ţie. Îţi este mai frică de cum te vor privi ceilalţi, de cum te vor judeca decât de cum te vei privi tu.

Să zicem că te afli la reuniunea de 15 ani de la terminarea liceului. Prima întrebare pusă va fi: “Tu cu ce te ocupi acum?”. În funcţie de răspuns, oamenii fie te vor privi cu admiraţie, fie vor privi în partea opusă. Aceştia sunt snobii. Până la urmă cred că totul se rezumă nu neapărat la partea materială (salariul) ci la recunoaşterea pe care o primeşti de la ceilalţi. Comparându-te constant cu cei de lângă tine, vei vrea să fii mai bun decât ceilalţi şi nu mai bun faţă de tine, astfel că împarţi societatea în două: câştigători sau pierzători. Continue reading

CLOSE
CLOSE