Tag Archive

Tag Archives for " gândire pozitivă "

Cum să gândești pozitiv și să ieși din situațiile dificile

O noțiune eronată pe care o întâlnesc destul de des este că gândirea pozitivă depinde de capacitatea cuiva de a “păcăli mintea” să creadă că ceva este mai bine decât de fapt este. Pentru cei care cred acest lucru, când aud de gândire pozitivă, li se pare că nu reprezintă nimic decât niște vorbe goale.

Dacă gândirea pozitivă nu ar fi fost nimic mai mult decât o pereche de ochelari de cal, n-ar mai avea sens să-ți mai bați capul cu acest lucru, nu-i așa? Însă este mult mai mult decât atât. Așa că în cele ce urmează vreau să-ți împărtășesc câteva dintre avantajele și beneficiile pe care le ai atunci când alegi ca în mod conștient să-ți îndrepți atenția către ceva anume și cum să reușești să faci asta. Continue reading

7

Gândire pozitivă versus optimism

Internetul e plin de articole în care ți se spune de ce este utilă gândirea pozitivă, iar cărțile motivaționale explică cum să gândești pozitiv, în ciuda a ceea ce se vede în exterior. Știi cum să rostești afirmații pozitive, să vizualizezi și să sari de bucurie, chiar în vremuri ploioase. Ce lipsește aici?
Deși pui în aplicare unele idei, câteodată poate să fie mai rău, în loc să fie mai bine. Astăzi îți spun care sunt punctele negative ale gândirii pozitive și care e diferența între a fi pozitiv și a fi optimist.

Părțile negative ale gândirii pozitive

  1. Gândirea pozitivă aplicată prost, poate să fie oarbă. Adică să ignori problemele tale și să rostești afirmații pozitive. Poate că te simți mai bine, însă nu-ți rezolvă problemele.
  2. Stima de sine îți poate fi afectată, căci se produce o disonanță între ceea ce afirmi și rezultatele pe care le ai.  Tu spui că ai încredere în tine, dar la un eveniment ți-e frică să intri în vorbă cu cineva. Afirmi că atragi bani în viața ta, dar nu poți să-ți achiți facturile. Mintea ta nu poate fi păcălită așa de ușor și se uită și la rezultate, iar ca urmare, încrederea în tine va fi tot mai mica.
  3. Pe termen lung, poți să cazi în depresie. Când rezultatele întârzie să apară, deși tu ai vizualizat și ai făcut afirmații pozitive zilnic și realizezi că te-ai mințit o perioadă îndelungată, te poți simți neputincios și fără speranță. Evită minciuna. Nu-i minți pe alții și mai ales, nu te minți pe tine însuți.

Continue reading

15

Legea atracţiei – Aşa cum o văd eu

Despre „Legea atracţiei” cu siguranţă am auzit cu toţii prin clasele primare la orele de fizică, dar oare ştim cum funcţionează?

„Legea atracţiei universale”, descoperirea lui Newton, spune următoarele:

Două corpuri punctiforme de masă m1 şi m2 se atrag reciproc printr-o forţă direct proporţională cu produsul maselor corpurilor şi invers proporţională cu pătratul distanţei dintre ele, orientată pe direcţia dreptei ce uneşte centrele de greutate ale celor două corpuri.

Dar eu văd situaţia „puţin” altfel. :)

Se dau două corpuri. Aceste două corpuri se pot atrage oricât, oricum şi oricând cu pătratul vitezei maxime a unei maşini F1.

Continue reading

CLOSE
CLOSE