Tag Archive

Tag Archives for " linişte "
3

Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!

Ce înțeles îi dai sintagmei „Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!”?

Toți auzim din ce în ce mai des cuvintele astea, par a aduce mult sens în viețile noastre, dar ce înseamnă ele și mai ales cum facem să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume?

Eu am simțit deja pe propria piele că la teorie excelez, practica însă mă dărâmă, uneori. Continue reading

Cum să îți găsești fericirea în lucruri simple

Atunci când îți complici prea mult viața, fericirea îți poate scăpa printre degete. În timp ce sarcinile zilnice se multiplică, începem să devenim condiționați să facem schimb rapid între lucrurile pe care le facem, creând liste lungi de sarcini și programe de lucru complicate. Când mai prindem un moment liber și nu suntem aglomerați, s-ar putea chiar să ne simțim mândri că putem facem față tuturor acestor lucruri. Toate acestea fac parte din viața de zi cu zi însă în cele din urmă ne pot împiedica să ne bucurăm de viață.

Așa că pune-ți următoarea întrebare: în urma programului pe care mi-l fac, îmi rămâne timp și pentru lucrurile care mă fac fericit?

Continue reading

2

Rolul iertării în viaţa ta

Zilele trecute am avut parte de experienţe minunate care mi-au reamintit lecţii importante de viaţă, iar pentru asta nu pot decât să mulţumesc şi să fiu profund recunoscătoare. O anumită conjunctură, pe care sunt conştientă că eu am atras-o, şi anumite pesoane, cele mai potrivite, le-am ales că să-mi reamintească modul în care mi-am schimbat viaţă în urmă cu aproape 3 ani.

Lecţia iertării plenare (în totalitate) m-a dus cu gândul la expresia pe care tot mai multă lume o foloseşte în jurul meu. Da, cred că cei de lângă mine fac exces de expresia „ te iert, dar nu te uit” – expresie pe care personal, o traduc aşa: „ Te iert acum, dar aştept ocazia potrivită să-ţi reproşez încă o dată greşeala sau să te răsplătesc cu aceeaşi monedă”. Continue reading

4

Tacerea este şi ea un raspuns?

De cele mai multe ori oamenii tăcuţi sunt consideraţi pasivi. Într-un grup de persoane cel care nu vorbeşte este introvertitul grupului. Adeseori este supranumit „Misteriosul tăcut” sau „Domnul tace şi face”.

În realitate însă, tăcerea este singura super-putere a oamenilor. Nu, noi nu zburăm ca Superman. Nu, pe noi nu ne muşca păienjeni radioactivi. Nu, hibrizi într-adevăr nu suntem. Ce facem noi? Putem să ascultăm. Putem să învăţam să fim empatici prin „super-puterea” pe care o deţinem. Când vorbeşti parcă e cam greu să afli mai mult decât informaţiile pe care le ştii deja.

Tăcerea este cel mai tare răspuns. Mai tare decât orice argumentaţie convingătoare şi bine pusă la punct. Continue reading

CLOSE
CLOSE