Tag Archive

Tag Archives for " lista "
51

50 de lucruri pe care trebuie să le faci măcar o singură dată în viaţa asta!

Există lucruri în viaţa asta pe care le faci o singură dată… şi e de ajuns! Nu ai nevoie să repeţi asemenea experienţe unice.

Şi aşa m-am gândit că poate ar trebui să facem o listă cu astfel de experienţe revelatoare, inspiraţionale, motivatoare…

Eu nu am făcut tot ce-i în lista asta. Am făcut o parte. Dar îmi doresc să apuc în viaţa asta să „check”-uiesc toată lista.

Iată, deci, 50 de lucruri pe care trebuie să le faci măcar o singură dată în viaţa asta: Continue reading

2

3 paşi în atingerea unui obiectiv

Recent am fost supusă provocării de a purta o discuţie prin care urma să aflu, punând o serie de întrebări interlocutorului meu, cum i-aş putea atrage atenţia şi cum l-aş putea face să devină interesat de mine şi de ceea ce fac eu. Am aflat că sfaturile din scriiturile mele îi sunt deja cunoscute, că ştie cum să-şi stabilească precis obiectivele, că ştie cum să le atingă, dar că l-ar interesa o metodă prin care să scurteze drumul către atingerea acestui obiectiv.

Buuuun. M-am hotărât  să mă pun pe treabă şi să-i ofer  prin acest articol atât lui, cât şi tuturor celor interesaţi, o metoda practică  pe care am aflat-o recent de la unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din MLM, ce a avut bunăvoinţa să îşi împartaşească experienţa într-una din săptămânile trecute la Braşov.
Continue reading

2

Trickuri cu To-Do lists

Am tot vorbit de organizare, de uitare, de time management şi tot aşa, dar niciodată n-am vorbit despre unde ar trebui făcut un To-Do list, cât de des trebuie „updatat” şi cât de des trebuie să te uiţi peste el ca să fie eficient.

Într-adevăr, primul pas în cazul în care vrei să fii un om mai organizat este să te apuci de un To-Do list (vasăzică o listă în care treci toate lucrurile pe care trebuie să le faci), dar asta nu-i de ajuns.

Mulţi oameni care se apucă de un To-Do list nu se ţin de el mai mult de 2 zile tocmai pentru că acesta este dezorganizat, greu de înţeles şi nu este de prea mare ajutor. Continue reading

Ultima zi de provocare şi concluziile

Această săptămână pentru mine a însemnat să îmi rafinez unul din exerciţiile pe care eu personal le folosesc de mai bine de un an. Am reuşit împărtăşindu-mi experienţele să descopăr ce greşeli au şi unde să le îmbunătăţesc. Desigur, acest lucru a fost posibil şi datorită unor feedbackuri ce m-au facut să văd dintr-o altă perspectivă.

Am sa trec cât pot de scurt toate micile discipline pe care le-am prezentat anterior precum şi procesul de plănuire:
Continue reading

1

Ziua doi de planificare

Această zi, cel puţin pe foaie, a fost mai productivă deoarece am reuşit sa îmi îndeplinesc mai toate taskurile. Însă şi azi am întâmpinat o mică problemă. Deşi am reuşit să lucrez pentru toate taskurile nu pot sa spun ca am reuşit să le fac în întregime. De ce? Deoarece sunt în cea mai mare parte activităţi.

Adică acuma când ma uit pe foaie văd: „Învăţ Legile Mendeliene”. Când am să ştiu când am reuşit să îndeplinesc acest task? Este foarte subiectivă formularea şi pur şi simplu îmi permite să mă sabotez singur şi să citesc o dată în mare grabă tot ce era de citit şi apoi să zic că am reuşit să învăţ. Din acest motiv lecţia pe care eu personal am învăţat-o azi este să îmi scriu taskurile ca rezultate şi nu ca activităţi. Atunci când acestea indică foarte exact rezultatul dorit nu încape nicio urmă de subiectivism. Nu te poţi sabota. Ori l-ai îndeplinit în întregime ori nu. Continue reading

Prima zi de planificare, prima zi de provocare

Ieri m-am trezit foarte devreme şi mi-am pus la punct foaie cu ce vreau să fac pentru această săptămână. Ştiu că am recomandat ca această plănuire să fie facută de cu seara dar eu duminica nu fac nimic care să aibe legătură cu munca. Folosesc, aşa cum l-am numit eu, principiul 6-1: adică 6 zile rezultate, una mă odihnesc. Am să îl explic mai în detaliu în zilele următoare.

După ce mi-am făcut planul am încercat să trec la treabă. Am început cu primul task care era să studiez un articol despre învăţare accelerată. Când am încercat să îl citesc pur şi simplu nu reuşeam să mă concentrez. Parcă îmi fugeau ochii de pe monitor pe pereţi. M-am hotărât până la urmă să fac altceva şi m-am luat cu cititul mailurilor. Acolo am descoperit un film foarte interesant de pe amdoar18ani.ro – m-am uitat la toate cele 4 părţi. Continue reading

6

Un plan pentru azi

Ce vrei să faci azi? Ţi-ai stabilit ce vrei să faci azi? Ai pus toate aceste lucruri pe o foaie?

Plănuirea zilei este un proces extrem de important dacă vrei să nu o dai în bară şi să mai pierzi o zi din viaţa ta.

Care sunt avantajele acestei plănuiri?

Avantajele pentru acest proces atât de simplu – şi anume sa îţi plănuieşti ziua în avans – sunt enorme, mult mai mari decât ceea ce pot să scriu eu în cuvinte. Continue reading

CLOSE
CLOSE