Tag Archive

Tag Archives for " munca "
2

Inainte de a te angaja la PhotoHotel, citeste asta!

Salutare, probabil ai ajuns la articolul acesta dupa ce ai gasit un job de consilier foto sau fotograf hotelier la PhotoHotel.

Noi i-am cunoscut anul trecut, am stat de vorba cu ei si chiar si cu cativa angajati de la aceasta companie.

Am strans mai jos cateva informatii pe care consideram ca este esential sa le cunosti inainte de a te angaja la PhotoHotel.

– Job-urile oferite sunt noi si unice pe piata din Romania. Este cea mai mare companie la nivel European care ofera tipul asta de servicii in unitatile hoteliere

– In Romania, singurele job-uri asemanatoare pe care le poti descoperi sunt cele de fotograf pe vasuri de croaziera. Chiar si asa, diferentele sunt de la cer la pamant (de la conditii si partea financiara pana la dezvoltarea ta personala)

– Nu este un job clasic 9-17 in care iti iei salariul doar pentru ca te prezinti la munca. Ca fotograf hotelier sau consilier foto esti un partener al companiei, iar tu te simti mai mult ca un antreprenor decat ca un angajat

– E un angajament serios. Vei lucra intr-o tara straina timp de 7-8 luni de zile. Trebuie sa fii pregatit pentru asta.

– Cunosti un numar foarte mare de oameni noi si ai parte de experiente unice in orice destinatie ai lucra

– Cazarea si masa sunt acoperite de catre companie

– Poti sa castigi bani frumosi. Salariul de baza este de 700 de euro, pentru un target decent. Daca esti foarte bun, ca fotograf hotelier poti sa castigi usor 1000 – 1500 Euro, dupa ce se adauga comisioanele.

– Fotograful hotelier castiga un procent din incasari, pe cand consilierul foto are un comision fix in functie de target

– Fotografia este doar jumatate din job-ul unui fotograf hotelier. Cealalta jumatate reprezinta abordarea clientilor si stapanirea tehnicilor de vanzare.

– Ca sa lucrezi pentru PhotoHotel trebuie sa participi la un stagiu de pregatire unde inveti totul, de la fotografie la vanzari

– Echipa PhotoHotel a fost de 189 de persoane in 2017. Sunt sanse mari ca si tu sa faci parte dintre ele in 2018.

– Trebuie sa te documentezi bine si sa iei o decizie informata. Pentru asta este bine sa citesti parerile (pro si contra) ale angajatilor actuali si ale fostilor angajati

– Pune multe intrebari inainte de a te angaja. Fie ca ajungi la interviu, fie ca comunici la telefon sau pe Facebook, pune multe intrebari pentru a inlatura orice nelamurire

Asta am simtit noi ca este necesar sa cunosti inainte de a te angaja la PhotoHotel. Daca ai si alte intrebari, le poti pune aici si incercam sa aflam raspunsul, sau poti sa-i intrebi direct pe ei.

In plus, un articol foarte complet cu pareri despre PhotoHotel este cel scris de Paul Ardeleanu: Adevarul despre PhotoHotel.

5

Banii și Factorul Secret de care nimeni nu vorbește

Despre bani, de foarte mult timp vreau să scriu acest articol și uite că acum a sosit momentul ca acesta să iasă la lumină.

Banii joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi, mai ales dacă vrem să trăim în societate. Da, există idei de societăți în care banii nu ar mai exista, sunt mulți susținători ai acestor idei și probabil că 98% dintre ei au mai mulți bani decât au nevoie. Sistemul monetar este ciudat și concluzia la care am ajuns în urma vizionării mai multor documentare pe această tema este următoarea: Dacă ar fi plătite toate datoriile care există acum în lume, banii ar dispărea complet.

Dacă tocmai ai ridicat din sprâncene, lasă-mi un comentariu mai jos și-ți spun ce am urmărit de am tras concluzia de mai sus. Continue reading

Ce-i mai simplu: munca cinstită sau jefuirea unei bănci?

Ai disperată nevoie de bani, furi sau încerci să găseşti o cale de a-i face legal? Te-ai săturat de munca la birou şi nu ai nimic economisit, continui sau îţi demisia? Ai prea multe probleme şi nicio soluţie, te arunci de pe o stâncă sau încerci să te descurci cumva? Pentru unii, prima opţiune poate fi numită calea cea simplă. Şi nu de puţine ori am auzit persoane judecând alegerile altora ca fiind simple.

A fura poate fi uşor, pentru un hoţ. În general, a face o alegerea e orice altceva, numai uşurinţă nu. De obicei oamenii preferă să nu fie puşi în situaţia asta. Dacă totul merge bine aşa cum e, de ce să schimbi, de ce să te confrunţi cu ceva nou? Am auzit cu toţii de zona de confort. A alege (şi nu vorbim de o pereche sau alta de pantofi) e egal cu a ieşi din zona de confort. De fapt, dacă alegi să jefuieşti o bancă în locul muncii cinstite, înseamnă că eşti cumva pregătit să suporţi consecinţele imediat. Aşa, opţiunea aleasă nu e nici pe departe cea simplă, dimpotrivă. S-ar putea să ajungi după gratii (asta da ieşire din confort). Continue reading

1

Scrisoare: Generalul George S. Patton către fiul său

On June 6, 1944, General George S. Patton wrote this letter to his twenty-year-old son, George Jr., who was enrolled at West Point. Patton Sr. was in England training the Third Army in preparation for the battles that would follow the invasion at Normandy.
Dear George:

At 0700 this morning the BBC announced that the German Radio had just come out with an announcement of the landing of Allied Paratroops and of large numbers of assault craft near shore. So that is it.

This group of unconquerable heroes whom I command are not in yet but we will be soon—I wish I was there now as it is a lovely sunny day for a battle and I am fed up with just sitting.

I have no immediate idea of being killed but one can never tell and none of us can live forever, so if I should go don’t worry but set yourself to do better than I have.

All men are timid on entering any fight;

Whether it is the first fight or the last fight all of us are timid. Cowards are those who let their timidity get the better of their manhood. You will never do that because of your blood lines on both sides. Continue reading

3

Ai idee cât valorează cu adevărat munca ta în bani?

Fie că eşti angajat, fie că eşti freelancer, fie că îţi câştigi banii lucrând cu ziua ca zugrav… tu ai idee cât valorează cu ADEVĂRAT munca ta?

În clipa în care te angajezi să faci ceva în schimbul unor bani trebuie să te afli într-o situaţie de genul win-win (câştig-câştig): adică tu câştigi bani, iar clientul/angajatorul tău câştigă serviciul tău.

Dacă tu lucrezi mai mult decât eşti plătit…

Sau dacă tu lucrezi mai puţin decât eşti plătit…

Situaţia nu mai este de câştig-câştig… ci unul dintre voi doi este în pierdere. Şi de multe ori cel în pierdere eşti tu, angajatul, care simţi că iei prea puţini bani pentru ce şi cât lucrezi!

Continue reading

3

Respectă-ţi munca

Respectă-ţi muncaIeri a fost luni şi corporatiştii din toată lumea asta ştiu ce înseamna „luni”. Această zi este o-ri-bi-lă. Toată lumea vrea ceva de la tine luni. Şeful, colegul, vecinul, gunoierul, poştaşul, iar şeful, apoi şeful mai mare, apoi direct patronul… Pentru că luni este luni şi luni este ziua în care munceşti de-ţi sar capacele, vorba ‘ceea. Luni e ziua în care toate trebuiau să fie gata ieri! Deşi era duminică şi în weekend nu lucrăm. Culmea!

Ca să nu ajung asemeni corporatiştilor am început să-mi organizez şi prioritizez munca. Sau cum îmi place mie să-i zic: Îmi respect munca! Continue reading

1

Ziua 3 de planificare şi nivelul optim de rezultate

Ce înţeleg eu prin nivel optim de rezultate? Prin nivel optim de rezultate înţeleg un anumit numar de taskuri care dacă sunt îndeplinite poţi considera că acea zi a fost una foarte productivă.

După cum am spus într-un articol anterior eu folosesc principiul 6-1 şi anume 6 zile rezultate, 1 de odihnă. Însă este o mică problemă în acest principiu. În acele zile dacă doar muncesc o să devin dependent de muncă. Din acest motiv acest principiu are nevoie să fie însoţit de o simplă observaţie şi anume că este necesar ca în fiecare zi să fie atins un nivel optim, nu mai mult, nu mai puţin. Continue reading

CLOSE
CLOSE