Tag Archive

Tag Archives for " muzică "

Laboratorul de Gânduri

“Buna Mihaela,

Uite despre ce e vorba. Eu am un proiect numit Laboratorul de Gânduri (http://www.laboratoruldeganduri.ro ) și de câteva săptămâni am ieșit în offline și am început o serie de evenimente la Pow Wow (e o cafenea de jazz pe Calea Victoriei). Evenimentele se numesc „Degustare de idei” și ne propunem să facem o seară relaxată de socializare în care vom invita săptămânal pe cineva cu o poveste frumoasă, cu idei interesante sau cu hobby-uri speciale. Invitatul poate să aleagă meniul serii (vom face din partea cafenelei un bufet deschis cu 5-10 feluri de gustări reci), poate să propună un vibe în ceea ce privește muzica și vom avea o discuție de 30-40 minute despre ideile, poveștile sau hobby-urile lui.
Toată ideea este că nimeni nu „trebuie” să facă ceva anume – ne organizam ca „la noi acasă”. Dacă invitatul vrea să gătească chiar el, e în regulă. Dacă nu, se va ocupa bucătarul nostru. Dacă vrea să facă o proiecție de film sau o expoziție foto, o putem face. Discuția nu trebuie să dureze mai mult decât ne simțim noi bine în cadrul ei.” Continue reading

3

40+ piese motivaţionale

Muzica. Un cuvânt atât de simplu dar un concept atât de complex!

Nu cred că există om pe lumea asta căruia să nu îi placă muzica. Indiferent de gen, indiferent de artist, indiferent de naţionalitate, indiferent de cultură… muzică să fie! Muzica este o expresie a umanităţii, este acel ceva care ne loveşte pe toţi dar, totuşi, nu ne doare.

Cineva spunea odată că muzica este mai mult o lege morală. Ea îi dă universului suflet, minţii aripi, imaginaţiei speranţă şi viaţă tuturor! Muzica nu minte, muzica nu te înşeală, muzica nu te lasă singur niciodată! Deşi nu cred în jumătăţi de măsură, sau în căi de mijloc, totuşi, muzica reprezintă acel ceva ce nu poate fi spus prin simple vorbe dar nici păstrat în tăcere. Continue reading

Interviu cu George Hora

L-am cunoscut pe George Hora la TEDxYouth Timişoara, unde a fost şi speaker. La afterparty mi-am făcut curaj şi m-am băgat în seamă cu el. Ceea ce zisese în ziua aceea pe scenă îmi plăcuse la nebunie.

Astfel, la afterparty, am aflat despre el că-i un om super-pasionat, care încă din copilărie şi-a descoperit talentul şi l-a urmat. L-am rugat pe George să-mi răspundă la câteva întrebări şi asta a ieşit:

1. Pentru început zi-mi câteva lucruri despre tine…

Am 27 de ani de când respir şi aproape la fel de mulţi de când respir, expir, inspir şi transpir muzică. Sunt Timişorean, născut în Beiuş, jud. Bibor şi am o familie extraordinară… care mă suportă.

2. Ştiu că la vârsta de 15 ani te-ai apucat de scris şi compus. Cum anume ţi-ai descoperit această pasiune şi ce te-a făcut s-o urmezi? La vârsta de 15 ani copilaşii au totalmente alte ocupaţii!

Da… aşa este. De mic copil îmi plăcea să cânt la pian, clape, keyboard, acordeon… orice cu clape albe şi negre. Am fost autodidact până în clasa a 9 a, când dupa ce am intrat la liceul de arhitectură, am decis să iau şi cursuri la Şcoala Populară de Arte.

Tot pe atunci am început să şi compun versuri şi muzică, orchestraţii şi producţii cap-coadă. La 15 ani deja aveam o trupă împreună cu sora mea (Kamelia) şi încă o fată. Deja adunasem un album şi cântam pe la baluri şi concerte în aer liber. Continue reading

1

5 Metode utile pentru a elimina procrastinarea

Procrastinarea înseamnă de fapt ceea ce faci în loc să lucrezi, să înveți, să citești. Motivele sunt numeroase însă nu asta ne interezează, ce ne înteresează sunt metodele de eliminare.

1. Lista

Ia o foaie A4 (poate fi orice foaie, însă îmi place cum sună A4) și așeaz-o pe masa, lângă cartea pe care o ai de citit, materialele pe care le ai de învățat, etc.

Începe să muncești, să lucrezi și când în creierul tău îți vine o nouă idee atunci noteaz-o pe foaie.

Astfel nu te vei mai întrerupe când lucrezi = nu vei mai procrastina Continue reading

2

Muzica şi concentrarea

Acest articol îți va raspunde la următoarele întrebări și va atinge următoarele puncte:

  • Îți mărește muzica abilitatea de a te concentra asupra unui lucru?
  • Ce tip de muzică trebuie să asculți atunci când lucrezi?
  • Care este cea mai tare metodă online de a asculta muzică?
  • Cum ne influențează muzica abilitatea de a lucra?
  • Ne face muzică clasică mai deștepți?

Îți mărește muzica abilitatea de a te concentra asupra unui lucru? 

 Studiile arată că abilitatea de a te concentra scade seminificativ dacă asculți muzică. Uite încă un mit care se frânge. Mulți ascultă muzică în timp ce lucrează, însă la finalul zilei nu sunt mai productivi, ci doar se simt mai productivi.

Aceeași problemă este și cu multitasking-ul. Te simti mai productiv pentru că ai făcut mai multe lucruri deodată, însă per total ai făcut o muncă foarte slabă, iar e aici apare și paradoxul timpului de muncă, despre care am scris aici.

Continue reading

11 învăţături de la Bob Marley

Robert „Bob” Nesta Marley a fost solist şi chitarist în trupa de ska şi reggae „The Wailers”. Muzica sa influenţa masele africane, dar şi cele internaţionale. În mare parte, el a cântat despre acceptarea negrilor de către albi, discriminare, libertate, sărăcie, pace în lume şi o viaţă împlinită.

Bob s-a născut la 6 februarie 1945 şi a murit la 11 mai 1981, cunoscut internaţional.

Muzica lui este, cel puţin pentru mine, motivaţională. Aşa că pe lângă citate şi text, voi plasa şi câteva din cele mai cunoscute melodii de ale sale.

1. „Live the life you love. Love the life you live.”

„Trăieşte viaţa pe care o iubeşti. Iubeşte viaţa pe care o trăieşti.” Continue reading

Motivaţionalul de luni dimineaţă

În fiecare luni vom publica o poveste, un video sau o imagine ce are ca scop motivarea ta în prima zi din săptămână. Pe această cale îţi urăm o săptămână cât mai bună!

Puteţi să ne trimiteţi chiar şi voi material motivaţional pentru luni dimineaţă prin formularul de aici.

De ce oare tot pun eu „motivaţionale” de luni dimineaţă când de fapt noi, oamenii de pe această planetă, chiar nu avem nevoie de motivaţie. Viaţa-i aşa frumoasă, lumea-i aşa frumoasă, pasiunea omului de mai jos e aşa frumoasă… Chiar am încetat să mai observăm frumosul?

Motivaţionalul de luni dimineaţă

În fiecare luni vom publica o poveste, un video sau o imagine ce are ca scop motivarea ta în prima zi din săptămână. Pe această cale îţi urăm o săptămână cât mai bună!

Puteţi să ne trimiteţi chiar şi voi material motivaţional pentru luni dimineaţă prin formularul de aici.

E adevărat… dacă îţi doreşti ceva destul de mult, îl vei primi.

PS: Am văzut că recent melodia asta apare şi într-o reclamă…

CLOSE
CLOSE