Tag Archive

Tag Archives for " normal "
3

Schimbă normalitatea din jurul tău

În 1964 o tânără a fost ucisă în New York, Queens. Ea a fost urmărită și agresată de trei ori de același bărbat pe parcursul a 30 de minute – timp în care 38 de martori au văzut toate cele petrecute de la geam. Cu toate acestea, în cele 30 de minute, niciunul dintre cei 38 de martori nu a sunat la poliție și nu a sărit în ajutorul tinerei.

Întrebarea este: De ce?

De ce 38 de oameni nu au făcut nimic pentru a ajuta un om agresat? De ce sunt furate biciclete de pe stradă în văzut lumii (vezi acest video incredibil din București)? Continue reading

9

Nu, nu este normal să mă angajez!

Nu, nu este normal să mă angajez!

Tot aud în jur oameni care reproșează tinerilor că „Este normal să te angajezi! Deja ai 19/20/21/22/etc. ani!”.

Răspunsul firesc ar trebui să fie „Nu, nu este normal să mă angajez!

Știai că înaintea apariției mașinilor acționate de abur și a fabricilor, pe la mijlocul secolului al XVIII-lea, angajarea era o chestiune întâmplătoare, foarte puțin structurată și deloc normală?

Oamenii, într-adevăr, munceau. Dar mai rar unii pentru alții, și asta așa, prin înțelegeri verbale, nu organizat sub o formă legală. Ideea de a te angaja la un anume angajator și a te „priva” de orice altă activitate care să-ți aducă bani era total necunoscută, total anormlă.

Spre exemplu țesătorii lucrau singuri, când și dacă voiau să facă asta. Continue reading

6

Normal sau nu?

Normal sau nu?Din totdeauna, oamenii au tendinţa să se asocieze între ei. Criteriile după care aceştia o fac sunt foarte diferite: vârsta, preocupări, interese etc.

În afară de o singură caracteristică pe care o au în comun – sexul – ce ii grupează în două, oamenii nu prea pot fi generalizaţi dupa o trăsăstură unică, comună.

Am putea spune că toti oamenii care au una sau mai multe trăsături comune formează o mulţime. De exemplu meseria: mulţimea tuturor: şoferilor, mulţimea tuturor profesorilor, a tuturor medicilor, ş.a.m.d. Toate aceste mulţimi se acceptă între ele, pentru că fiecare are reguli pe care le acceptă celelalte şi pentru că membrii uneia fac parte şi din alte mulţimi.
Continue reading

CLOSE
CLOSE