Tag Archive

Tag Archives for " noroc "
17

14 pași pentru a avea noroc

Una din cauzele nemulțumirii și convingerii că tu nu poți reuși în domeniul care vrei, este competiția. Te uiți la ceilalți care au acum ceea ce numești succes și te gândești că au avut noroc sau măcar niște abilități speciale care-i fac diferiți. Undeva în interiorul unora, se naște și un iz de invidie.

Ceea ce nu vezi când te uiți la rezultatele unui om pe care-l admiri sau invidiezi, este munca din spate. Nopțile nedormite, eșecurile, canalizarea energiei în direcția dorită, frustrările, nervii.

Ceea ce numim noroc e de fapt o muncă asiduă pe care puțini sunt deciși să o facă. Continue reading

Ştii cât de norocos eşti?

Ştii cât de norocos eşti?

Nu este o noutate faptul că ai destul de multe momente în care simţi că nimic nu mai are rost dacă nu reuşeşti să duci la bun sfârşit un anume plan. Indiferent cât de mult efort depui, uneori este posibil ca acţiunile tale să ducă într-o direcţie nu tocmai favorabilă ţie. În plus, atunci când rezultatele obţinute nu sunt cele estimate, dramatizezi şi ai impresia că, orice ai face din acel moment, nimic nu o să meargă bine.

Gândesc că nu are rost să te frămânţi cu tot felul de presupuneri. Nu ţi s-a întâmplat vreodată să fii surprins de rezultat atunci când planurile tale nu au urmat traiectoria iniţială? Nu te-ai simţit bine atunci când ai realizat că modul în care s-au petrecut lucrurile a fost mult mai potrivit decât cel dorit de tine la început? Bănuiesc că da şi îţi spun sincer că orice se întâmplă în lumea asta are un scop anume. Continue reading

14

Norocul este cea mai penibilă scuză

Tocmai am călat într-un rahat de câine pe stradă, acum, în drum spre casă. Sunt genul de om foarte nenorocos.

Când mi-e lumea mai dragă, fix atunci se întâmplă ceva. Spusele lui Murphy mereu mi se potriviesc. Dacă-mi ung un senviș cu unt și îmi cade din mână, sigur cade cu untul pe podea.

Dacă am nevoie mare de internet, fix atunci pică rețeaua.

Dacă trebuie să ajung repede undeva – nu răspunde nicio companie de taximetrie la telefon.

Sunt un exemplu perfect de om nenorocos. Continue reading

1

Să dăm vina pe noroc!

Norocul prostului. Norocul începătorului. Norocul chior.

Cumva norocul are mereu o conotaţie negativă.

Azi am auzit pe cineva zicând despre un cântăreţ că a avut noroc cu o melodie care a devenit foarte-foarte cunoscută şi a făcut mulţi bani.

Noroc? Oare a avut doar noroc? Nu-i asta cumva o jignire?

Norocul, după umila mea părere, este doar atunci când la un metru în faţa ta pică un pian, ca în desenele animate… şi tu nu mori pentru că, evident, erai la un metru de el. Ai avut… noroc.

Sau atunci când are loc un accident de maşină şi mor toţi pasagerii mai puţin tu. E noroc. Căci accidentul a fost grav… iar printr-o minune tu ai fost salvat.

Desigur, chiar şi în cazul accidentului de mai sus poate nu-i vorba 100% de noroc… poate tu erai în cel mai ferit loc al maşinii. Poate tu erai îmbrăcat gros. Poate tu aveai centura de siguranţă. Poate tu aveai în braţe un ghiozdan. Mulţi factori ar fi avut acest „noroc” despre care vorbim. Continue reading

6

Oare chiar există noroc? Un experiment cu şi despre noroc…

De mici ni se implementează în cap conceptul de „noroc”, despre care ştim foarte clar câteva lucruri:

1. Norocul apare doar când vrea el, nu-l putem „face” sau „aduce” în viaţa noastră.

2. Norocul mereu aduce lucruri bune.

3. Dacă cineva are mai mult noroc ca altcineva, cel norocos e mai bun.

4. Când se întâmplă ceva rău, atunci „n-ai avut noroc”.

Dar oare e chiar aşa? Se pare că nu… Continue reading

CLOSE
CLOSE