Tag Archive

Tag Archives for " nu lasa lucruri neterminate "
5

Lași lucrurile neterminate?

Ai pățit să îți iei o zi liberă și deși nu ai făcut nimic obositor, la finalul zilei să fii stors de energie? Dar să îți scrii în agendă 10 lucruri de făcut azi, din care majoritatea la amâni, iar seara să te simți obosit și îngrijorat?

Amânarea este boala secolului, dar nu este asta o problemă mare, ci faptul că ceea ce nu faci acum, refuzi să faci de obicei și în timp se creează o obișnuință de a lăsa lucrurile neterminate, iar creierul tău suferă, oferindu-ți apoi în schimb o stimă de sine scăzută, lipsă de energie și îngrijorări.

De ce îți pierzi energia atât de repede?

Cortexul prefrontal, partea creierului cu care tu iei decizii, te ajută să-ți stabilești priorități și să-ți scrii în agendă planuri creative cu ce poți face pentru a-ți îndeplini scopurile. Însă atunci când lași o sarcină neterminată, creierul tău nu știe dacă tu mai vrei să te ocupi de ea sau nu, așa că el caută în continuare soluții și idei ce rulează în subconștient. Apoi îți mai propui un obiectiv, faci doi, trei pași, după care renunți și la respectiva sarcină, iar creierul tău lucrează acum și la asta. Continue reading

CLOSE
CLOSE