Tag Archive

Tag Archives for " obstacol "

Obstacole în calea schimbării stilului de viaţă

Decizia de a avea un stil de viaţă mai sănătos vine, de cele mai multe ori, în urma unei provocări pe care o primim noi sau cineva drag nou: de obicei o afecţiune gravă sau mai puţin gravă, dar cu siguranţă una care să ne împiedice să ne trăim viaţa cu poftă, aşa cum îmi place mie să zic.

Continue reading

Cum poate fi gândirea un obstacol. Atenție mare!

Există momente în care e mai bine dacă nu ai gândi aşa de mult sau chiar deloc. Să gândeşti este foarte bine, este o funcţie de bază şi chiar necesară. De fapt unii oameni ar trebui să încerce acest lucru mai des. Totuşi, sunt momente în care este mai bine să nu gândeşti prea mult ci să acţionezi.

Gândirea te ajută să: anticipezi obstacole, să-ţi seteză priorităţile, să rezolvi posibile probleme înainte ca ele să apară şi încă alte multe lucruri.

În acelaşi timp, gândirea poate de asemenea să-ţi pună probleme şi să ajungă să fie un obstacol. Dacă gândeşti prea mult şi începi să analizezi într-o asemenea măsură încât ajungi să nu mai acţionezi, atunci gândirea tocmai te-a împiedicat să ai succes într-un anumit domeniu.

Continue reading

3

Cum rezişti stresului?

Deşi tehnologia evoluează din ce în ce mai mult tocmai pentru a ne simplifica viaţa, a uşura comunicarea dintre noi şi a creşte performanţa, pe zi ce trece realizăm ca totuşi avem din ce în ce mai puţin timp pentru noi iar stresul atinge cote impresionante.

„Stresul face parte din portretul epocii noastre, ca aerul şi soarele.” (Vasile Ghica)

Fie că e vorba de elevi sau de angajaţi, nu există persoană care să poată zice că nu s-a confruntat cu această problemă, lucru pe care ar trebui să-l vedem ca pe un semnal de alarmă.

Ce înseamnă de fapt stresul? Continue reading

CLOSE
CLOSE