Acasa » Atitudine » Schimbare » Petreci prea mult timp la birou? Iată 3 sfaturi pentru a te detașa

Petreci prea mult timp la birou? Iată 3 sfaturi pentru a te detașa

De câte ori te-a prins seara la birou, lucrând? Și de câte ori ți-ai lăsat prietenii baltă la o ieșire în oraș pentru că tu mai ai de terminat și de predat un proiect? Indiferent dacă te afli în postura de antreprenor sau de angajat, timpul petrecut la birou ar trebui să fie limitat. Viața personală și momentele de relaxare ar trebui să fie la fel de importante ca viața profesională. Așa că, dacă obișnuiești să petreci prea mult timp la birou și nu reușești să te detașezi deloc de lucru, avem noi câteva idei pentru tine!

  1. Impune-ți limite și respectă-le.

Limitele reprezintă cea mai sănătoasă modalitate de păstrare a echilibrului dintre viața personală și profesională și de a uita ce este stresul. Este ușor să impui limite, partea cea mai grea este să te ții de ele și să nu faci compromisuri. Iată câteva exemple de limite pe care le poți contura pentru a pleca la ora stabilită de la birou (să presupunem că vorbim de un program clasic de birou 9-18):

  • Nu voi mai răspunde la e-mailuri sau la telefoane legate de muncă după ora 18,
  • Nu voi începe un proiect nou la final de program dacă știu că nu îl voi termina până la ora 18,
  • Nu voi mai accepta task-uri care nu țin de mine,
  • Nu voi mai accepta proiecte suplimentare, dacă timpul nu îmi permite.

Ca să fii sigur că te vei ține de aceste limite, trebuie să le comunici și celor din jurul tău, de la manageri, la colegi de echipă și clienți. Este posibil ca la început să mai încalci anumite limite, însă asta nu ar trebui să te descurajeze. Orice schimbare are loc treptat, iar dacă ai răbdare cu tine, vei vedea că vei reuși.

  1. Fă-ți timp pentru hobby-uri.

Dacă îți place să citești, pune-ți în program o oră de citit în parc, după lucru. Dacă vrei să începi să practici un sport, înscrie-te la clasele ce au loc după orele de muncă – așa vei scăpa de durerea de spate supărătoare. Fă o listă cu hobby-urile pe care le ai și pe care le-ai neglijat în ultimul timp și oferă-le timp. Te vei simți mult mai bine, vei fi mult mai relaxat și a doua zi vei avea mintea limpede pentru a te ocupa de task-urile din ziua respectivă.

  1. Întâlnește-te mai des cu prietenii sau ieși cu colegii de lucru.

Dacă colegii de lucru te invită în oraș după lucru, nu refuza sub pretextul că nu ai timp, că ești obosit sau că trebuie să termini un task. Același lucru se întâmplă și cu ieșirile cu prietenii – stabilește întâlniri cu prieteni cu care nu te-ai mai văzut de mult. Ai nevoie de socializare, iar astfel de ieșiri reprezintă și pretextul perfect pentru a evita statul peste program la lucru.

Încearcă aceste trucuri și vei vedea că îți va fi mult mai ușor să te detașezi de birou și să îți acorzi mai mult timp. Este o decizie care îți va aduce beneficii pe termen lung – volumul mare de lucru te poate copleși, însă timpul acordat pentru relaxare te va ajuta să revii pe drumul cel bun de fiecare dată. Ai grijă de tine!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!