Tag Archive

Tag Archives for " porunca "
5

Nimic nu trebuie!

Sunt curios când ai folosit ultima oară expresia „trebuie să fac […]”. Îți propun urmatorul exercițiu: data viitoare când o să te afli în situația de a trebui să faci ceva, întreabă-te dacă trebuie cu adevarăt. Suntem tentați să facem unele lucruri pentru că așa credem ca se cuvine, așa ne spun alții, așa am fost învățați. În continuare îmi propun să te ajut să scapi de problema cu trebuie, dacă nu de tot, măcar parţial.

Pentru început vreau să stabilim un lucru: cuvantul trebuie trebuie eliminat de tot, permanent și irevocabil din vocabularul tău. Uită că există!

Mie îmi place să văd viaţa ca pe o înșiruire de decizii, de genul ai făcut sau nu un lucru. Punctul în care ești acum nu e nimic altceva decât o consecință a acțiunilor tale din trecut. Deloc complicat, foarte ușor de înteles. Hai să aplicăm teoria mea în urmatoarea situație: “Trebuie să învăț pentru examenul de luni”. Formulată altfel, problema sună cam așa: “Am luni examen. Învaț sau nu?”. Ce am făcut? Am modificat abordarea problemei. Continue reading

CLOSE
CLOSE