Tag Archive

Tag Archives for " prietenie "

Sunt doar un nume pe lista de Facebook

De curând am primit pe messenger-ul Facebook un mesaj de la un prieten, în care îmi cerea o informație pe care eu nu o aveam în acel moment. Se întâmpla asta într-o zi agitată în care aveam multe drumuri de făcut cu mașina. Am citit mesajul lui la un semafor. La următorul semafor, deci în doar câteva minute am sunat ca să obțin informația de care el avea nevoie. Nu am obținut răspunsul dorit ci doar o amânare până înspre seară. Pentru că îmi este greu să scriu mesaje în timp ce conduc am lăsat să treacă timpul spunându-mi că oricum nu am informația dorită așa că o să răspund pe seară când o să am ce răspunde. Înainte să mai apuc eu să fac ceva am primit un nou mesaj de la el, de data asta paranoid și halucinant, ceva de genul: Continue reading

2

Viaţa e mai frumoasă când zâmbeşti

Ştiu că am zis de atâtea ori că e musai să gândeşti mereu pozitiv, să ţii fruntea sus, să priveşti înainte şi să zâmbeşti. Da, îmi menţin în continuare părerea! Trebuie să faci lucrurile astea cât mai des. Doar că, la fel de conştientă sunt şi asupra faptului că există momente, zile, perioade în care nu suntem tocmai în apele noastre, în care suntem la un pas de a renunţa la tot ce am muncit şi obţinut până atunci, suntem dezamăgiţi fie de noi, fie de oamenii din jur, fie chiar de situaţia în sine. Şi ne aflăm pe marginea prăpastiei, la un pas de dezastru.

Prietenii te văd, vor să schimbe starea în care te afli şi încearcă prin toate metodele să te facă să îţi revii. Să fii iarăşi TU, cel cu zâmbetul pe buze, cel care îi face pe toti să se simtă extraordinar. Uneori te amuză încercările astea, alteori te scot din minţi. De ce? Pentru că ei, în fond, nu vor reuşi nimic. Dacă dorinţa de depăşire a momentelor grele nu vine de la tine, din interiorul tău…totul e în zadar.

Continue reading

1

Provocarea de vineri: Îmbrăţisează pe cineva pe care n-ai mai îmbrăţişat

Vineri de vineri noi venim cu idei de mici „provocări” care să te scoată din zona de confort şi să-ţi schimbe ziua puţin… într-un mod cât mai pozitiv, desigur.

Îmbrăţişarea este un act ciudat pentru că poate fi extrem de intim, dar totodată relativ formal. De multe ori vedem politicieni care se îmbrăţisează… deşi cu siguranţă nu-s prieteni, în adevăratul sens al cuvântului. Fac asta dintr-un respect reciproc.

În 2009 ziarele din Statele Unite spuneau că „îmbrăţişarea” a devenit un soi de „mişcare socială” dacă ne uităm la elevi şi liceeni. Carevasăzică, în loc ca aceşti elevi să se pupe pe obraz de două ori când se vedeau, dimineaţa, cum facem noi în Romănia (cel puţin eu când ajungeam în clasă trebuia să pup 20 şi ceva de fete şi să dau noroc cu vreo 7 masculi…), ei se îmbrăţisează. Continue reading

1

10 citate despre prieteni şi prietenie

Nu există prieteni: există momente de prietenie.
– Jules Renard

Antipatie. Sentimentul inspirat de prietenul unui prieten.
– Ambrosie Bierce

Prietenii adevăraţi sunt cei pe care poţi să-i suni la 4 dimineaţa.
– Marlene Dietrich

Fereşte-te deopotrivă de prietenia duşmanului şi de duşmănia prietenului.
– Nicolae Iorga Continue reading

6

Cele 4 condiţii ale relaţionării

Unii oameni sunt veseli, zâmbesc tot timpul, sunt amabili, au ceva frumos şi bun de spus, comunică cu oricine, oricând. Sunt pozititvi, deschişi, dornici de comunicare.

Alţii au probleme în a relaţiona. Sunt cei pe care îi vedem mai tot timpul singuri şi care nu intervin aproape niciodată în discuţii, iar când se află în compania altor persoane, în cadrul unor întâlniri organizate, se izolează într-un loc şi nu participă activ la evenimentul respectiv. O fac mai mult dintr-un fel de obligaţie.

Pe aceşti oameni îi compătimim şi îi numim generic „introvertiţi”, deşi noţiunea este greşit asociată cu ei. Ei sunt, de fapt, în incapacitatea de a relaţiona, din diverse motive.
Continue reading

5

Cel mai bun prieten

„Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti.” spune o vorbă din popor. Aş „traduce” acest lucru astfel: oamenii asemănători sunt prieteni. Dar oare chiar aşa este?

Oamenii se asociază în funcţie de interesele lor. Ştiu că sună destul de dur, dar şi prieteniile între ei constau tot în interese comune. Atunci când ai de câştigat ceva de pe urma unui om, mergi alături de el pe acelaşi drum.

În timp avem prietenii cu diverse persoane. Unele durează mai mult, altele mai puţin. În funcţie de investiţia emoţională şi de interese suntem mai mult sau mai puţin dezamăgiţi. Continue reading

CLOSE
CLOSE