Tag Archive

Tag Archives for " schimbarea "
2

Te forțezi să te schimbi?

Una din greșelile des întâlnite pe drumul dezvoltării personale este să te chinui să adopți noi obiceiuri și să-ți schimbi exteriorul peste noapte. Să te orientezi spre „Cum să ai succes în zece zile, să slăbești în opt și să ai bani și fericire în șase pași rapizi.”

Nu numai că toate astea nu au loc peste noapte, dar astfel, ești prea atașat de un rezultat final, fără să fii dispus să plătești prețul din prezent.

Și cea mai sigură metodă pentru a da greș este să forțezi schimbarea. De exemplu, ți-ai propus să fii disciplinat, ți-ai scris în agendă tot ce ai de făcut pe zile, ore, chiar și minute, iar gândurile tale încep cu TREBUIE să fac asta.

Acest gând și cuvânt, „trebuie să…”, îți pune în alertă subconștientul pentru a căuta modalități de a scăpa de respectiva sarcină. Când spui „Trebuie să citesc zilnic 30 de pagini”, subconștientul tău traduce asta în „Trebuie, dar eu aș prefera să nu o fac.” Așa că va căuta toate modalitățile de a te salva. Și vei fi brusc obosit și nevoit să dormi de amiaz, apoi vei amâna și vei găsi o grămadă de alte lucruri pe care să le faci în schimbul a ceea ce ți-ai propus. Mai ales dacă acel trebuie, nu-ți aduce niciun beneficiu imediat. Continue reading

1

3 mici secrete despre viaţă

Se spune cã 3 este o cifrã magicã. O gãsim peste tot, dar mai ales în basmele copilãriei: 3 fete de împãrat, 3 prinţi, 3 probe, 3 castele, 3 zmei şi lista poate continua.

De asemenea se spune cã cifra asta stã în spatele multor concepte legate de spiritualitate, minte, comunicare şi înţelepciune. Însã eu vin şi zic aşa: cifra 3 a stat 3 ani de zile şi pe tricoul meu de joc, dar totodatã m-a învãţat sã îmi ghidez paşii oriunde dupã 3 cuvinte, 3 idei, 3 noţiuni.

Am învãţat sã ţin întotdeauna cont de trei lucruri mari. Mereu când m-am lovit de pãmânt, când am primit o palmã sau chiar douã, când am crezut cã nu mai pot, lucrurile astea trei m-au ajutat enorm, mi-au dat tãrie, forţã, încredere. Continue reading

CLOSE
CLOSE