Tag Archive

Tag Archives for " singur "
5

De ce singur?

Suntem ființe sociale! Simțim nevoia de companie, de prieteni, de dușmani, de sufletul pereche… Și uite așa formam grupuri, familii, facebook-uri. Dar oare câți dintre noi fug de fapt de singuratate?

Eu sunt una dintre aceia! Da, recunosc, deși acum jumătate de an nu aș fi recunoscut asta! Eu?! Eu, care ma cunosc pe mine insumi atat de bine! Eu, care am muncit atatia ani la a fii independenta! HA!

Dar uite așa m-a aruncat viața în altă tară, cu altă limbă și… și singurătatea m-a lovit din plin! Am spus eu ca îmi fac acolo prieteni fără nici o problema, dar nu au venit ei chiar așa repede pe cât am “planuit”. Si atunci ce sa fac? Că doar acasă mergeam cu prietenii la o cafea și la plaja o luam mereu pe my bff. Continue reading

3

Singuratic sau singur?

Vorbeam cu o prietenă zilele trecute legat de relaţia ei, aşa cum mai vorbim, periodic. Acum trei săptămâni ii spusesem că se complace în relaţie, că e nefericită şi că doar işi spune că e fericită; găsea tot felul de motive pentru care relaţia ei arăta bine şi nu rău. Acum o săptămână, adică la mai bine de peste 3 săptămâni de la discuţie, timp în care a stat departe de prietenul ei, a descoperit că, defapt, s-a plictisit de el, că e tristă şi ca se simte singură.

– „Acum, cu el, eşti mult mai singură decât ai fi fără el”.

– „Da, asta aşa e”.

Din punctul meu de vedere, multe relaţii sunt caracterizate de astfel de toleranţă. Toleranţa de a comunica doar despre lucruri care nu-l deranjează pe celălalt. Toleranţa de a nu mai avea gesturi unul faţă de altul. Toleranţa este confundată, deseori, cu comunicarea. A fi doar tolerant într-o relaţie înseamnă a fi singur.

Singuratatea nu ar trebui sa fie definită de lipsa cuiva de lângă tine, ci ca pe un moment în care să te cunoşti mai bine pe tine. Continue reading

CLOSE
CLOSE