Tag Archive

Tag Archives for " singuratate "
6

Ce-am învățat din a sta singură

Nu-mi place să stau singură. Nu-mi place să fac chestii singură. Nu-s chiar genul care e mereu înconjurat de mulți oameni, dar rareori o să mă vezi fără cel puțin o persoană în jurul meu sau fără telefonul în mână, vorbind cu oamenii pe net.

Asta aș fi putut să spun acum vreun an jumate. Și nu cred că-s mulți care m-ar fi judecat, până la urmă omul e un animal social. Numai că atunci când îți petreci mereu timpul cu altcineva, iei din timpul pe care l-ai petrece cu cea mai importantă persoană: tu. Mai mult forțată de împrejurări decât de bună-voie, eu am fost nevoită să stau singură o vreme. Ca să nu fii și tu nevoit să pleci în altă țară pentru a învăța lecțiile astea, citește mai departe ca să știi ce-am învățat din a sta singură: Continue reading

28

Scrisoare către tine, cititorule

Aceasta este o scrisoare către tine, cititorule.

Te trezeşti în fiecare dimineaţă cu aceleaşi obiceiuri, cu aceleaşi tabieturi, cu aceeaşi monotonie. Te îmbraci bine, pentru că, surprinzător, la sfârşit de martie afară ninge într-o veselie, şi te îndrepţi, agale sau nu, către locul de muncă, locul acela unde petreci poate mai mult timp decât petreci cu cei dragi ţie. Ajungi şi intri în transă. Îţi faci o cafea, fumezi o ţigară, fiecare după caz. Trec, mai greu sau mai puţin greu, cele 8-9 ore de muncă după care ajungi acasă unde nu îţi mai arde decât de o baie fierbinte, o masă bună şi o vorbă cu cei dragi.

Şi uite aşa se mai scurge o zi din viaţa noastră şi aşa scurtă. Şi uite aşa ne mai permitem luxul să mai lăsăm 24 de ore să se scurgă fără să facem ceva ce merită trecut în carneţelul cu amintiri ce ne hrănesc sufletul.

„Ceea ce faci azi este extrem de important deoarece dai la schimb o zi din viaţă pentru asta!”

Nu vreau să vorbesc aici degeaba, vreau doar să îţi deschid ochii, să te fac să vrei să simţi viaţa asta!
Continue reading

5

De ce singur?

Suntem ființe sociale! Simțim nevoia de companie, de prieteni, de dușmani, de sufletul pereche… Și uite așa formam grupuri, familii, facebook-uri. Dar oare câți dintre noi fug de fapt de singuratate?

Eu sunt una dintre aceia! Da, recunosc, deși acum jumătate de an nu aș fi recunoscut asta! Eu?! Eu, care ma cunosc pe mine insumi atat de bine! Eu, care am muncit atatia ani la a fii independenta! HA!

Dar uite așa m-a aruncat viața în altă tară, cu altă limbă și… și singurătatea m-a lovit din plin! Am spus eu ca îmi fac acolo prieteni fără nici o problema, dar nu au venit ei chiar așa repede pe cât am “planuit”. Si atunci ce sa fac? Că doar acasă mergeam cu prietenii la o cafea și la plaja o luam mereu pe my bff. Continue reading

5

Sunt singur.

Sunt singur.

Ăsta-i adevărul. Sunt singur. Nu are sens să mă mai mint că nu sunt singur pe lumea asta.

Din clipa în care am părăsit trupul mamei mele am rămas singur.

În această aventură pe care o numim „viaţă” suntem singuri cu toţii, deodată, împreună, dar singuri.

Nu-i vorba de părinţi, familie sau prieteni. Nu-i vorba de animalele din jur sau de natură, în general. Nu-i vorba de nimic. Suntem singuri, cu noi înşine, cu gândul nostru, în această dualitate enervantă: trup-suflet. Continue reading

3

Singuratic sau singur?

Vorbeam cu o prietenă zilele trecute legat de relaţia ei, aşa cum mai vorbim, periodic. Acum trei săptămâni ii spusesem că se complace în relaţie, că e nefericită şi că doar işi spune că e fericită; găsea tot felul de motive pentru care relaţia ei arăta bine şi nu rău. Acum o săptămână, adică la mai bine de peste 3 săptămâni de la discuţie, timp în care a stat departe de prietenul ei, a descoperit că, defapt, s-a plictisit de el, că e tristă şi ca se simte singură.

– „Acum, cu el, eşti mult mai singură decât ai fi fără el”.

– „Da, asta aşa e”.

Din punctul meu de vedere, multe relaţii sunt caracterizate de astfel de toleranţă. Toleranţa de a comunica doar despre lucruri care nu-l deranjează pe celălalt. Toleranţa de a nu mai avea gesturi unul faţă de altul. Toleranţa este confundată, deseori, cu comunicarea. A fi doar tolerant într-o relaţie înseamnă a fi singur.

Singuratatea nu ar trebui sa fie definită de lipsa cuiva de lângă tine, ci ca pe un moment în care să te cunoşti mai bine pe tine. Continue reading

CLOSE
CLOSE