Tag Archive

Tag Archives for " sociala "

Restricția socială a iubirii

Societatea modernă impune o restricție socială a iubirii. Iubirea este una dintre emoțiile de bază, ca și furia, durerea, teama, plăcerea. Religiile și codurile morale îngrădesc iubirea și o definesc ca fiind ceva diferit de emoție, dându-i un sens mult mai larg, de angajament, iubire eternă. Societatea ne învață să nu trăim experiența iubirii pentru că ea angajează, este periculoasă și conține o amenințare.

În principiu, prin privarea de iubire se reușește o penurie afectivă care este mult mai eficace în controlarea comportamentului uman decât brutalitatea și pedepsele.

Nu da semne de recunoaștere în mod deschis

Vouă pot să vă spun: “am un prieten deosebit de frumos. Este inteligent, misterios, cald, are simțul umorului. Am încredere în el. Sunt mândră că sunt prietena lui și sunt fericită când îmi acordă atenție.” Credeți că lui am curaj să-i spun toate acestea? Categoric nu, sunt sigură că le-ar interpreta ca pe o „invitație sexuală.” Mai ales că eu sunt femeie și el este bărbat, deci complimentele sunt și mai dificil de pronunțat. Continue reading

CLOSE
CLOSE