Tag Archive

Tag Archives for " sperante "

Tu, eu, noi

Observ că ne-am pierdut simţul realităţii. De ce este aşa mare diferenţa dintre speranţele tale pentru tine şi realitatea vieţii tale?

Succesul?

Este mai uşor acum, mai mult ca niciodată, să te descurci, să ai o carieră, să te realizezi pe plan profesional. Este mai greu să fii relaxat, calm, înţelegător. Probabil din cauza agitaţiei şi fugii ăsteia nebune după succes.

Din punctul meu de vedere, goana asta este mai mult pentru a le demonstra celorlalţi ceva, nu ţie. Îţi este mai frică de cum te vor privi ceilalţi, de cum te vor judeca decât de cum te vei privi tu.

Să zicem că te afli la reuniunea de 15 ani de la terminarea liceului. Prima întrebare pusă va fi: “Tu cu ce te ocupi acum?”. În funcţie de răspuns, oamenii fie te vor privi cu admiraţie, fie vor privi în partea opusă. Aceştia sunt snobii. Până la urmă cred că totul se rezumă nu neapărat la partea materială (salariul) ci la recunoaşterea pe care o primeşti de la ceilalţi. Comparându-te constant cu cei de lângă tine, vei vrea să fii mai bun decât ceilalţi şi nu mai bun faţă de tine, astfel că împarţi societatea în două: câştigători sau pierzători. Continue reading

CLOSE
CLOSE