Tag Archive

Tag Archives for " trei lectii "
5

Afirmă-ţi convingerile! – 3 lecţii de la Muhammad Ali

Cassius Clay, cunoscut apoi sub numele de Muhammad Ali, înainte de primul său mare meci de box (cu Sonny Liston) a dat o declaraţie în ziar care număra patru cuvinte: Sunt cel mai bun!

Desigur că ziarele au redat declaraţia mai departe, cititorilor, într-un mod ironic, luându-l pe Ali peste picior. El n-avea cum să fie „cel mai bun” dacă era abia la primul său meci mare de box!

Dar da, Ali l-a învins pe Sonny şi presa a început să aibă încredere în el. El nu numai că a câştigat, dar a şi prezis că va câştiga…

Cum e posibil ca un tânăr boxeor să declare că-i cel mai bun şi chiar să aibă puterea să dovedească asta, bătându-i pe cei mai buni din branşă?

Răspunsul: afirmaţiile! Continue reading

1

Trei lecţii simple despre viaţă

Dacă aş putea să „instalez” în capul fiecărui nou născut exact trei lecţii simple de trăit viaţa într-un mod cât mai bun, acestea ar fi următoarele:

1. Nu aştepta momentul potrivit!

Dacă nu începi ACUM să faci ceea ce vrei să faci, mâine ar putea fi prea tâziu. Rareori în viaţă chiar există un „moment potrivit” pentru a face ceva. Adesea momentul potrivit să faci ceea ce vrei să faci este ACUM! Acum, nu în clipa asta, „acum” – în clipa în care VREI să faci.

Lasă pe mâine doar ceea ce nu vrei să faci cu adevărat. Sau, de fapt, dacă nu vrei să faci azi ceva, înseamnă că nu e ceea ce îţi doreşti cu adevărat să faci. Prin urmare… nu merită să-l faci!

Continue reading

CLOSE
CLOSE