Tag Archive

Tag Archives for " zâmbet "
1

Lucrurile simple

De ceva vreme mă tot confrunt cu probleme, multe probleme. Poate că am ajuns în acel punct în care trebuie să îmi dau examenul vieţii pentru a mă putea considera OM din toate punctele de vedere. Ei bine, viaţa mă încearcă pe toate fronturile pe care le cunoaşte, şi ştim cu toţii că le cam cunoaşte pe majoritatea. Dar nu vreau să scriu articolul acesta ca să mă plâng pentru că nu îmi stă în fire.

Ce iubesc enorm la perioada asta grea, cu care mai devreme sau mai târziu ne confruntăm cu toţii, este faptul că ne face într-adevăr să vedem că lucrurile mici şi simple sunt cele mai importante şi că de fapt cele mai importante pe lumea asta nu sunt lucruri. Cred că am şi postat la un moment dat un citat asemănător, însă până acum nu cred că am simţit niciodată esenţa lui atât de puternică.

Iată, aşadar, povestea mea. Continue reading

1

6 lucruri obligatorii pentru reuşită

Cu toţii ne dorim să reuşim în viaţă, unii doar pe plan profesional, alţii doar sentimental, cert e că toţi vrem asta! Ei bine, dacă stai şi te uiţi în jurul tău şi analizezi lucrurile şi situaţiile vei vedea că nu e chiar atât de simplu să fii un om de succes, să fii un om admirat şi apreciat. Dacă ar fi fost aşa, toţi eram acum mai mult decât mulţumiţi de propria persoană.

Dacă ne referim acum la planul profesional, ca să poţi să ai succes cu adevărat, până să începi să porneşti o afacere, să fii – ATENŢIE – un lider de succes, nu doar un şef, trebuie să iei în considerare 6  paşi mici, 6 „note to self” pe care să le respecţi. Continue reading

5

Îţi mulţumesc

Zi normală de miercuri. Aparent normală până la un punct. Ajung la birou cu 5 minute întârziere, pentru prima oară în ultimele luni. Nervoasă din cauza acestui aspect, deoarece nu îmi place să întârzii niciodată, niciunde, cu nicio ocazie, mă aşez la birou, deschid calculatorul, verific mailul, scriu repede articolul care trebuia postat cât mai de dimineaţă şi apoi clişeu – mă loghez pe facebook. Încă nervoasă, dar puţin mai liniştită pentru că am reuşit să termin articolul rapid, verific mesajele şi îi răspund unei domnişoare, pe care nu o cunosc personal, dar cu care începusem seara precedentă o discuţie pe cât de simplă pe atât de profundă.

Continue reading

10

Mulţumesc, străine!

Nu, nu cred în superstiţii, deşi astăzi, marţi 13, am avut parte de una din cele mai proaste zile din ultima perioada, zi care, însă, nu a fost lipsită şi de momente geniale, cum ar fi următorul.

Ora 17.25, Lipscani, Centrul Vechi, Bucureşti. Mergeam repede să ajung la întâlnirea cu dragii mei colegi şi prieteni din echipa Motivonti pentru a pune ţara la cale să vă motivăm pe voi, ma uitam în pământ, plină de nervi cu o falcă-n cer şi una-n pământ când deodată văd în faţa mea nişte picioare care nu voiau să se dea la o parte. În timp ce ridicam ochii din pământ mă tot gândeam de ce persoana respectivă nu voia să facă 2-3 paşi într-o parte. Văd în faţa mea un tip necunoscut, pe la vreo 25-28 de ani cu care am purtat următorul dialog: Continue reading

3

Îmbunătăţeşte-ţi starea de spirit în câteva minute

Câţi dintre noi nu ne-am confruntat cu zile mai puţin bune, zile care încep prost încă de la prima oră a dimineţii, zile pline de certuri, discuţii în contradictoriu, probleme stresante? Şi câţi nu am încercat să ne simţim mai bine mâncând o ciocolată sau chiar fugind de probleme? Majoritatea. Marea problemă e ca lucrurile nu stau tocmai aşa, o ciocolată ne poate ajuta puţin, dar nu ne scapă de probleme, şi evitarea acestora nu ne va aduce niciodată un beneficiu. Există, totuşi, alte modalităţi care te ajută să te simţi mai bine în doar câteva minute.

    1. Fă lucruri care te fac să te simţi cu adevărat bine!

Ai avut parte de o zi proastă? A venit seara, ai ajuns acasă şi încă ai aceeaşi stare de nervozitate? Ia loc, odihneşte-te puţin şi alege să faci ceva ce îţi face plăcere. Ieşi la o plimbare cu un prieten vechi, găteşte cu cineva sau pentru cineva, cântă/ascultă muzică, citeşte ceva, ieşi la un film. Trebuie să existe ceva ce să îţi mângâie sufletul. Continue reading

1

3 mici secrete despre viaţă

Se spune cã 3 este o cifrã magicã. O gãsim peste tot, dar mai ales în basmele copilãriei: 3 fete de împãrat, 3 prinţi, 3 probe, 3 castele, 3 zmei şi lista poate continua.

De asemenea se spune cã cifra asta stã în spatele multor concepte legate de spiritualitate, minte, comunicare şi înţelepciune. Însã eu vin şi zic aşa: cifra 3 a stat 3 ani de zile şi pe tricoul meu de joc, dar totodatã m-a învãţat sã îmi ghidez paşii oriunde dupã 3 cuvinte, 3 idei, 3 noţiuni.

Am învãţat sã ţin întotdeauna cont de trei lucruri mari. Mereu când m-am lovit de pãmânt, când am primit o palmã sau chiar douã, când am crezut cã nu mai pot, lucrurile astea trei m-au ajutat enorm, mi-au dat tãrie, forţã, încredere. Continue reading

1

Provocarea de vineri: Zâmbeşte unui străin şi vezi cum îţi răspunde

Vineri de vineri noi venim cu idei de mici „provocări” care să te scoată din zona de confort şi să-ţi schimbe ziua puţin… într-un mod cât mai pozitiv, desigur.

Când se întâmplă să-mi zâmbească un străin sau o străină pe stradă, uit cu greu. De obicei sunt „şocat” într-un mod foarte pozitiv pentru câteva zile.

Îmi amintesc şi acum ultima persoană care mi-a zâmbit. Aşa ne-am înţeles noi, acolo, pe stradă, ca doi străini. Zâmbindu-ne reciproc. De parcă ne cunoşteam de o viaţă. Continue reading

2

Interviu – Iv cel naiv

 „Poezia e felul meu de a le da curaj. Cand oamenii au curaj, zambesc mai des, si mai frumos.”

Iv este un naiv poet care încearcă să facă poezii cât mai frumoase pentru ca oamenii să zâmbească cât mai mult.

Îl descoperisem pe Iv de ceva timp, dar relativ recent şi oarecum întâmplător am dat peste adresa lui de mail, pe care nu o observasem – de obicei intrând şi savurându-mi poezia zilnică -, şi-am zis să îi punem câteva întrebări. Iacătă ce-a ieşit.

 

1. Cum eşti şi ce faci când nu eşti Iv? Eşti tot naiv? Ştiu că vrei să menţii anonimatul, de aceea nu te întreb cine eşti cu adevărat… ci doar… cum eşti.

Sînt un tip normal. Am eşecuri, fac greşeli, gătesc des, călătoresc, o să scriu probabil toată viaţa ceva sau altceva, mă uit des la nori, tind să urmăresc fluturii când îi întâlnesc, port ochelari, fac poze, azi m-am tuns. Continue reading

9

14 adevăruri despre zâmbete

1. Zâmbetul este universal cunoscut ca expresia ce exprimă fericire în majoritatea culturilor lumii. Chiar şi în triburi rupte de societăţile moderne, zâmbetul este foarte clar înţeles.

2. Zâmbim în 19 feluri diferite, depinzând de situaţie: uneori zâmbim în semn de salut, alteori zâmbim în semn de înţelegere etc. Aceste 19 zâmbete sunt împărţite în două mari categorii: „zâmbete politicoase”, ce necesită mai puţini muşchi faciali şi „zâmbete sincere”, ce necesită aproape dublul muşchilor faciali.

3. O încruntare foloseşte mai mulţi muşchi decât un zâmbet.

4. Pentru a zâmbi ne folosim între 5 şi 53 de muşchi faciali.

5. Zâmbetul eliberează endorfine – fapt ce ne face să ne simţim fericiţi, chiar şi când zâmbim fals sau doar schiţăm un zâmbet. Continue reading

6

Nevoia de oameni

“Oamenilor trebuincioşi oamenilor li se întretaie drumurile”, mi-a spus cândva un OM.

Nu mă gândisem la asta prea profund niciodată, dar atunci mi-am dat seama că are drepatate. Noi, oamenii, suntem componentele unui sistem foarte bine pus la punct. În momentul în care una din componente nu-şi mai îndeplineşte rolul, sistemul se dezechilibrează. Desigur, asta e o regulă general valabilă aproape pentru orice, însă eu mă voi referi aici strict la sistemul fomat de relaţiile dintre oameni. Continue reading

CLOSE
CLOSE