Acasa » Atitudine » Schimbare » 10 efecte ale mediului online asupra vieții noastre

10 efecte ale mediului online asupra vieții noastre

Mediul online a beneficiat de o creștere impresionantă a popularității în ultimii ani, făcându-și loc din ce în ce mai mult în viața de zi cu zi, cu sau fără voia noastră. Fără să ne dăm seama, mulți dintre noi au fost prinși în plasa rețelelor sociale, devenind dependenți de o lume virtuală și plină de falsuri. Desigur, pe lângă efectele negative, lumea internetului ne-a adus cu sine o mulțime de avantaje. Toată informația de care avem nevoie a devenit accesibilă tuturor – la căteva clicluri distanță.

Analizând toate pro și contra, am stabilit o listă cu 10 cele mai importante probleme sau efecte ale mediului online asupra vieții noastre:

  1. Securitatea datelor

Probabil unul dintre cele mai mari îngrijorări când vine vorba de mediul online este siguranța datelor cu caracter personal. Cazurile de escrocherie sunt numeroase, de aceea trebuie să știm să ne protejăm. Pentru un plus de confort, alege să utilizezi website-uri care au un certificat SSL. Poți identifica cu ușurință aceste website-uri prin existența „https” înaintea URL-ului.

  1. Micșorează distanțele

Poate unul dintre principalele beneficii ale mediului online este acela de a micșoara virtual distanțele. Poți comunica prin chat virtual, în timp real cu persoane aflate la mii de kilometri distanță. În acest caz, internetul și rețelele sociale devin un adevărat instrument magic, cu ajutorul căruia chiar și așa noțiuni ca “dragostea la distanță” devin posibile.

  1. Consumă mult timp

Datorită volumului mare de informații la care avem acces prin intermediul internetului, suntem tentați să petrecem mult mai mult timp decât ar trebui online, în fața monitoarelor. Fie că avem nevoie să cumpărăm ceva, sau să ne uităm la rețete culinare, timpul zboară mult prea repede și 10 minute se transformă într-o oră pierdută, minimum.

  1. Îți afectează vederea

Indiferent de dispozitivul de pe care alegi să navighezi, o perioadă prea îndelungată de utilizare e posibil să-ți afecteze vederea. Lumina albastră a dispozitivelor electronice nu este tocmai benefică ochilor.

  1. Te îngrașă

Navigarea pe internet implică sedentarism. Deși există aplicații mobile special create pentru a te ajuta să urmărești evoluția activităților sportive, restul activităților implică să te afli într-un loc relativ static pentru a beneficia de conexiune la internet.

  1. Îți poate afecta coloana vertebrală

Poziția incorectă la birou este probabil unul dintre lucrurile care ne afectează sănătatea pe termen lung, fără să-i simțim efectele pe moment. Dacă ai început să simți permanent dureri de spate după o zi la birou, ar trebui imediat să iei măsuri. Hernia de disc, scolioza sau cifoza sunt doar unele afecțiuni pe care le poți obține.

  1. Ne face mai introvertiți

Deși facilitează comunicarea la distanțe foarte mari, numeroase studii au dezvăluit că mediul online, utilizarea canalelor de live chat inhibă comunicarea față în față foarte mult. Astfel putem simți un ușor nivel de disconfort sau chiar anxietate când vine vorba de a interacționa „pe viu” cu cineva.

  1. Te informează

Avem un volum imens de informații și cunoștințe aflate sub buricele degetelor, prin simpla tastare a unor cuvinte cheie. Imaginează-ți cât de avantajați suntem – putem afla rapid despre orice eveniment produs în lume, suntem la curent cu orice informație despre aproape orice și oricine, din toate colțurile pământului. Ceea ce ne mai rămâne să face, și poate fi una din cele mai dificile sarcini, e să filtrăm toate aceste date și să ne facem concluzia proprie.

  1. Te dezinformează

Puterea internetului este cu adevărat impresionantă. Din păcate, multe persoane au identificat acest lucru drept o sursă de profit, promovând tot felul de informații și știri nu tocmai adevărate. Alege să te informezi de pe site-urile de știri cu autoritate, care citează studii de încredere.

  1. Îți poate dezvolta creativitatea

Cu volumul uriaș de informații la care avem acces zilnic, putem găsi inspirație pentru aproape orice: de la idei de finanțare a propriei afaceri, până la rețete culinare.

Folosește-te de această oportunitate: învață, inspiră-te, vezi ce fac alți oameni talentați și găsește-ți propria cale de afirmare.

Dorina Livițchi

WEBINAR GRATUIT: Dublează-ți Vânzările pe Social Media în doar 3 Luni

Pentru Antreprenorii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Reach-ul și Vânzările în doar 3 Luni.

Există oare o METODĂ prin care te folosești de rețelele sociale ca să obții o creștere exponențială a reach-ului și a vânzărilor?

Da, există! Vezi ce rezultate am obținut eu pentru clienții mei folosind această metodă și cum o poți replica și tu.

2 răspunsuri

  1. Pentru punctul 4, acolo unde lumina albastra este nociva ochilor, se poate instala un software free, justgetflux.com este un soft ce elimina lumina albastra eu ziua il las la 5000K si noaptea la 3400K.

  2. Imi place ca ai inclus in articol efectele pozitive dar si negative. ca oricare alt lucru de pe lume, daca nu este folosit cum trebuie poate dauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
2 SESIUNI LIVE cu același conținut

Înscrie-te la webinar

Pentru Antreprenorii și Marketerii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Vizibilitatea și Vânzările în 2024.