“Organizează-te!” – Chris Crouch

1
295

Dacă ești o persoană organizată, care știi să îți planifici timpul și niciodată nu uiți când este ziua celui mai bun prieten,  atunci, felicitări!

Dacă, totuși, de multe ori ai impresia că nu știi cu ce să începi și de unde, dacă ai așa de multe pe cap și nu poți să le mai faci față, dacă mereu întârzii la serviciu pentru că nu îți găsești cheile sau la jumătatea drumului îți aduci aminte că ai uitat să trimiți un e-mail important, hei, avem O CARTE PENTRU TINE!

Cele mai multe pierderi pe care le suferim au la bază: timpul. Nu avem timp pentru pasiunile noastre, nu avem timp pentru un stil de viață mai sănătos, nu avem timp pentru un film cu copiii sau chiar o seară petrecută la cafea cu prietenul nostru cel mai bun. Timpul ne distruge relațiile, ne pierde job-urile și ne ratează examenele. Și asta pentru că  tranformăm un instrument într-o scuză.

Acum, dacă privim lucrurile dintr-un punct de vedere obiectiv, timpul este cel mai important instrument pe care îl avem și, deși gratis, cel mai greu de folosit. Iar pentru unii, lipsa timpului pare să fie cea mai grozavă chestie cu care se pot lăuda. ”Vai, cât sunt de ocupat!”, ”Nu am timp de nimic” etc, etc ( un fel de blablablala) (Hei, nu am timp de cafea, pentru că nu mă pricep la organizarea timpului)

Cu toate astea…

Timpul este cel mai prețios dar pe care îl avem și, odată folosit cum trebuie, poate face din viața noastră una de succes, iar din fiecare dintre noi –  niște persoane de excepție. Să vedem cum:

Ei bine, asta ne va spune Chris Crouch, în cartea ”Organizează-te”.

Chris a fost copilul, după cum singur se laudă,  cu o camera extrem de dezordonată și care, acum, scrie o carte despre cum să te organizezi! Wow!

Cum poți folosi cartea

Pentru ca această carte să fie eficientă pentru tine, puneți următoarele întrebări: Eu cum îmi folosesc timpul? Cât sunt de organizat? Am timp pentru tot ceea ce doresc să fac?

Hei, ai o singură viață! Iar timpul pe care îl avem la dispoziție este cel mai important instrument pe care îl putem folosi pentru a ne îndeplini scopurile.

”Organizează-te” este o carte plină de sfaturi. Și îți dai seama dacă este o carte bună în primul rând după modul în care este scrisă. Foarte bine organizată, cu 55 de capitole transformate în sfaturi, în care fiecare are o ipoteză, desfășurarea acesteia și un final. O logică de urmat a fiecărei idei și un final care te îndeamnă constant la acțiune.

Chris Crouch este genul de scriitor care te pune la treabă în fiecare capitol.  Hei, nu îți mai permite plictiseala!, după cum spunea Bianca într-un post mai vechi.

Dacă nu știi să te organizezi vei pierde timp pe care l-ai fi putut folosi pentru ceea ce îți place, pentru ceea ce vrei să devii.

Aud mereu oameni care spun că nu au timp de nimic. Nu știu ce vor să facă, sunt prea ocupați cu viitorul de peste o săptămână. Hei, e OK, revino-ți! Învață să te concentrezi pe ziua de azi, pe ce poți face ACUM!

Fă-ți liste, eu mereu îmi fac liste. Cu ce trebuie să cumpăr, unde trebuie să merg, ce am de făcut. Fă-ți timp pentru o introspecție, cum ești acum și ce ai de gând să faci.

Ai tot timpul din lume, trebuie doar să știi să îl folosești.

Chris Crouch îți va da 55 de sfaturi în ”Organizează-te”. Te va ajuta să te mobilizezi, dacă știi că ai probleme la acest capitol.

Cine este Chris Crouch?

Profesor și trainer. A apărut în fața a zeci de mii de angajați, lideri, manageri și i-a ajutat prin propriul lui curs de training GO System să își folosească timpul într-un mod inteligent. E simplu, trebuie să înveți să te organizezi.

55 de sfaturi. Chris Crouch. ”Organizează-te”, la Editura Amsta, pe care o poți găsi aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ