Secretul eșecului și 2 metode sigure pentru a scăpa de el

9
125

Secretul eșecului și 2 metode sigure să scapi de el
Ți s-a întâmplat să îți dorești foarte mult un lucru și să îți dai silința, dar până la urmă să eșuezi în îndeplinirea visului tău?

În momentul în care eșuezi, ai 3 variante: să te deprimi, să dai vina pe alți factori din jurul tău sau (cel mai fericit caz) să te ridici să cauți soluții, să vezi unde e problema în planul tău.

Mi-am îndeplinit multe vise și planuri, dar am și căzut de nenumărate ori. Privind înapoi și analizând situația, de fiecare dată am descoperit un comportament care se repetă și care îmi însoțea fiecare eșec.

Gândește-te și tu acum, la ultimul obiectiv pe care nu l-ai îndeplinit așa cum îți doreai tu. Ce s-a întâmplat? Cum povestești despre el? Care e primul lucru care îți vine în minte?

La mine fiecare frază începe cu “am încercat”.

Ultima mea cădere a fost atunci când mi-am propus să termin licența în iunie și nu am reușit. Și îmi aduc aminte foarte clar că în mintea mea era tot timpul “nu pot”, “nu îmi iese”, “nu am timp”. Și de fiecare data când mă întreba cineva, răspundeam cu “am încercat să rezolv asta”, “am încercat să termin”, “am încercat să fac”. Felul meu de a mă exprima era calea sigură către dezamăgire.

De fiecare dată când începem o frază cu “am să ȋncerc”, creierul nostru deja vede eșecul ca o variantă a acțiunilor noastre și nu își mai dă silința la fel de mult pentru rezolvarea problemei.

Acum fii sincer cu tine; de câte ori în planurile de anul acesta ai gândit: “am să încerc să merg mai des la sala” sau “am să încerc să citesc mai mult”. Există o șansa destul de mare ca aceste lucruri defapt să nu se întâmple și asta deoarece chiar tu crezi că aceste lucruri nu sunt posibile. Încearcă de acum înainte fiecare plan, fiecare acțiune să înceapă direct cu verbul: “am să merg mai des la sala”, “am să citesc mai mult”, “am să termin licenta”.

Nu îți bloca șansele de reușită, nu îți limita posibilitatea de a îți îndeplini un vis prin ÎNCERCAT, treci direct la acțiune și FĂ LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Un alt tipar al nereușitelor mele a fost cuvântul NU. Lista mea de obiective pe noul an era dominată de NU. “Nu mai pierd atât de mult timp pe facebook” sau “nu mai mănânc după oră 8 seara”, “nu mai pun la suflet ce zic cei din jur”. Ei bine tot ce se întâmpla în viață mea era un mare “NU”.

Pentru a reuși orice ȋți porpui elimină de tot din vocabularul tău cuvȃntul NU.

Poți să realizezi orice ȋți dorești, esti capabil să te dezvolți și să ȋți ȋndeplinești fiecare vis daca tu crezi ȋn asta cu toata inima. Incearcă acum sa ȋți rescrii lista de obiective fără a folosi nu, ȋncearcă să povestești o intȃmplare negativă din viața ta fără a folosi acest cuvȃnt și ai să vezi că totul va căpăta o nunață de optimism și de culoare.

Ți s-a ȋntȃmplat pȃnă acum să ratezi un vis pentru că doar ai “ÎNCERCAT” și “NU” ai reușit?

9 COMENTARII

  1. Pffffffff , mi-e groaza ! si mie , si eu tot la sf lunii iunie am de sustinut licenta siiiii ce crezi ca fac eu ??? eu visez de anul trecut la vreo 3 masterate :)))))) in afara de examenele din anul III , mai am si ceva restante din anii trecuti , azi suntem in 10 ianuarie si de vreo 3 luni ma agatam la propriu de ” cineva ” apropiat sufletului meu sperand ca macar el sa fie langa mine , sa am parte de o farama de incurajare , sustinere din partea lui , pt ca oricum acasa am probleme cu ai mei din cauza existentei de zi cu zi si a minimului necesar de supravietuire , la momentul actual nu am posibilitatea de -a-mi scrie proiectele pt facultate , plus lucrarea de licenta si multe alte chestiuni importante pt facutate si studiu personal …. sincer nu imi permit un esesc si am sa iti spun si de ce ! in primu rand varsta ! la 30 de ani nu poti sa fii un mate fripte coate goale mai ales daca esti fata , la 1 iunie implinesc 2 ani de cand am ramas fara servici si nu mi-am mai gasit sa ma angajez , adica nu stiu cum sa te ridici cand pe toate planurile esti la pamant ! ai nevoie de prieteni , de cineva caruia sa-i pese de tine , ai nevoie de o imbratisare , de o vorba buna , sa simti ca nu esti al nimanui ! ……

LĂSAȚI UN MESAJ