Secretul unei vieți fericite este…

8
439

E clar. Dacă îmi citești articolul înseamnă că tu nu ești fericit. Căci dacă nu te-ai îndoi de fericirea ta, atunci nu ți-ai da puțin timp pe un articol așa de clișeic. Cum să fii fericit, cum să faci bani, cum să… Titluri geniale pentru a vinde cărți. Un genial instrument de marketing – formula ”cum să” face bani, nu glumă. Era o constatare interesantă pe tema asta: cea mai bună modalitate de a face bani este să scrii o carte despre cum să faci bani. Dar dacă articolul meu despre ”cum să fii fericit” mă va face fericită, atunci mă bag și eu în afacere. Și da, sunt fericită.

Aud în fiecare zi oameni care se plâng de orice. Că nu au bani, că nu au mașina nu știu eu care, că au prea puține haine, că la 20 de ani sunt nefericiți. Că nu le convine facultatea, că nu le place la București, că totul în casa vecinului se petrece ”mai bine” decât în cămeruța  închiriată. De parcă fericirea ar sta în mall-uri, serios.

Știu, se scriu mii de articole despre fericire. Să vedem, cam 85,300,000 rezultate în Google, doar la cuvintele “secretul fericirii”.

Câți sunteți cu adevărat fericiți?

Aș face un sondaj. Câți dintre voi sunteți cu adevărat fericiți? 10 secunde, poate chiar mai puțin, atât ar trebui să îți confirme dacă ești pe drumul fericirii sau nu.

Dar ce este, dragii mei, fericirea? Vorbesc serios. Ce e fericirea? Cum să fim fericiți cu atâtea războaie, cu atâtea conflicte internaționale, cum să fim fericiți când nu avem ceea ce ne dorim? Casa aia imensă, ultimul model de mașină de la X firmă, ultima colecție de la Mall. (s-ar putea să spuneți că am o problemă. Nu, nu am, e realitatea cu care mă întâlnesc în fiecare zi, care mă sperie și pe mine de multe ori)

Uneori mă gândesc și eu că mi-aș dori să am mai multe, să dețin mai multe lucruri, sufăr și suferim de ”posesivism” (nu există acest cuvânt, știu, l-am inventat eu). Ce vreau să exprim prin el este că vrem să fim posesorii la cât mai multe lucruri. Materialiști, așa ne numește societatea. Și unii zicem ”dacă am mașina X, sunt fericit. Doar 1 milion să mai câștig, atât îmi ajunge”. Problema este că nu există o limită a dorințelor noastre.

Nu este nimic material în lumea asta care să ne mulțumească.

Cu toate astea, știți ce ne face fericiți? ATITUDINEA DE A FI MULȚUMIȚI CU CE AVEM!

Nu cred că fericirea este un sentiment. Acel sentiment poate lua forma de ”bucurie”. Suntem bucuroși, e un sentiment frumos, de bine. (Îmi place oarecum viziunea lui Aristotel despre fericire, și nu am să o dezbat, dar vă invit să o studiați.) Îmi place să cred că fericirea este o provocare. O provocare să ieși din confortul de a nu face nimic.

Nu există definiție pentru fericire. Nu este identică, fericirea este pentru fiecare. Fericirea stă în eșecuri. Să știi să te ridici. Să fii mulțumitor cu ceea ce ai și să visezi lucruri mari. Să te vezi departe. Să citești mult. Fericirea stă în acea provocarea din fiecare zi. Să știi să riști. Să faci ceea ce îți place. Să faci bine, să ajuți. Să te dezvolți. Să lucrezi pentru rezultate. Să fii optimist. Să știi să spui NU, să fii mulțumitor! Să ai perspective clare, să fii sincer cu tine însuți. Să nu rămâi jos atunci când ai căzut. Fericirea este un drum. Este la fiecare colț, este în fiecare pas pe care îl faci.

Fericirea este o alegere. Ăsta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi. Fericirea nu este un secret. Nu este o definiție, este o alegere. TU ești cel care alege să fie fericit. Nu job-ul bun, nici prietenii pe care îi ai.

Fericirea este un mod de viață pe care ți-l asumi. Printre caracteristicile ei nu se numără ipocrizia, lașitatea, răutatea. Pentru fiecare dintre ele plătești un preț dureros. Și viața ne plătește fiecăruia după faptele noastre, dacă nu v-ați prins până acum.

Fericirea nu este în prietenul tău. Fericirea nu o aștepți. Nu vine de nicărieri. Nu este în niciun lucru și nimeni nu te poate face fericit.

FERICIREA ESTE ÎN TINE!

8 COMENTARII

 1. Fericirea individuala si aspiratia ostentativa catre aceasta fericire nu denota decat egoismul de care este capabil omul. Intrebarea e pot eu fi fericita cand cel de langa mine nu este?
  Singura fericire e pentru cei care traiesc in Spirit,care au acea disponibilitate spirituala de a intelege poeticul lumii si de a se ridica deasupra lumii materiale privind-o de undeva de sus si intelegand ce biete fiinte efemere suntem si totusi ce bogatii de necuprins avem acolo, intr-un colt ascuns al fiintei noastre interioara. Pentru o traire in Spirit ,realitatea de zi cu zi si toate evenimentele ei nu sunt decat cenusa si pulbere si nu intervin asupra fericirii fiintei noastre interioare asa cum nu intervine o furtuna in desert in armonia Universului.
  Cititi si deschideti ochii spre lume,ascultati,priviti si iubiti.Veti intelege atunci ce copilaresc este sa iesi in fata lumii si sa strigi “Vreau sa fiu fericit”.

  • Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul “Info” la adresa de email:alexutza_krs@yahoo.com

 2. E greu de explicat, eu personal prin spirit inteleg acea sursa primordiala care a creat si creaza viata si care se reveleaza in orice este viu, o fibra interna a universului de care suntem toti legati, o substanta divina care ne uneste.nu stiu cine spunea asta dar mi-a placut”noi suntem fiinte spirituale care au o experienta umana si nu fiinte umane care au o experienta spirituala.” Unii prin spirit pot intelege Dumnezeu,dar spiritul este mai mult o forta vitala decat o entitate…
  Sa nu crezi ca am tangenta cu studiul filosofiei,sunt doar lucruri pe care le simt si care ma fac sa ma simt fericita ca traiesc caci pana la urma e ff placut sa traiesti dar mai ales sa stii si pentru ce traiesti:D

 3. Nu as spune ca nu sunt fericita..sunt partial fericita. Nu am prieten si nu am prieteni. deci….incerc sa imi ocup timpul intre facultate, munca si un catel…dar pana cand…am abia 22 de ani…mai am pana la 72 :)

LĂSAȚI UN MESAJ