“Toată lumea” şi “nimeni” nu există niciodată!

2
82

Adesea aud oamenii spunând: “Nimănui nu-i place ceea ce fac!”. Ba chiar de foarte curând am descoperită că o amică a scris o carte… Şi mi-a dat doar prima pagină din carte tocmai cu gândul că oricum mi-ar da degeaba mai mult pentru că nu o să-mi placă.

Am citit prima pagină şi pare a fi o carte foarte-foarte bună. Acum încerc s-o conving s-o publice… Iar ea-mi zice: “Nimănui nu-i place ce scriu, de ce să public aşa ceva? Mai omor şi eu nişte copaci?”.

Dar nu există “nimeni”. Este imposibil ca absolut nimănui să nu-i placă. Mie-mi place! Şi sigur mai sunt alţi oameni ca mine.

Dar desigur că roata se mai şi învârte: ştiu oameni care spun că “Tuturor le place ceea ce am făcut!”. Oare?! Oare chiar tuturor?

Nu spun că-i rau ca un om să creadă că lumii îi place ceea ce face – şi poate multora chiar le place – dar e un enunţ greşit.

Niciodată nu o să existe “Toată lumea” şi “Nimeni”.

Asta am învăţat-o în clasa a 7-a de la domnul Simon, un profesor englez care m-a întrebat ce nu-mi place la România. Eu pe vremea aceea eram un copil revoltat pe viaţă şi ţara asta… semi-depresiv… şi urât de toţi colegii cred.

I-am zis atunci lui Simon: “Ştii… toată lumea este…” şi atunci Simon m-a oprit: “NU EXISTĂ CONCEPTUL DE TOATĂ LUMEA!”. Eu, mic fiind, nici nu ştiam cuvântul “conceptul”. :)

Dar mi-a explicat că niciodată nu există “toată lumea” cum niciodată nu există “nimeni”.

Niciodată nu vei împăca toţi oamenii de pe planetă. Acceptă asta. E în regulă.

Si niciodată să nu asculţi de oamenii care spun că ceea ce faci este o pierdere de timp deoarece nu place nimănui! Nu-i adevărat. Trebui doar să-ţi găseşti “tribul” – cum ar zice Seth Godin. Tribul de oameni care se regăsesc în ceea ce faci.

Inspirat din scrierea lui Seth Godin

2 COMENTARII

  1. stii…chestia asta cu “nimeni” e mai usor de inteles in engleza.
    nobody like this= exista cineva numit “nimeni” caruia ii place,persoanelor importante nu le place.
    In romana e cam aiurea.Cand spui nimanui nu ii place e ca si cum faci toate persoanele neimportante

    Ma rog deja aberez:D trebuia sa imi exprim teoria aiurita

  2. Parerea mea este ca prietena ta se teme mai mult de reactia negativa a publicului, chiar si cea dedusa din lipsa feedback-ului pozitiv si, de asemenea, consider ca greseste. Una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat in ultimii ani este cea intitulata “Nu spune ‘hop’ inainte de a sari”.

LĂSAȚI UN MESAJ